USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Волиньторф» – у скруті, провину покладають на Гунчика

9 Грудня 2015 12:38
Сировина для державного підприємства «Волиньторф» через два роки завершується, а для розробки нової потрібно три роки. Ще гіршим є те, що владці не дають територію під розробку нової сировини.

Про це йшлося під час другого засідання першої сесії Волинської обласної ради VІI скликання, яке відбулолся вчора, 8-го грудня.

Зі слів депутата Людмили Кирди, підприємство розробило необхідну документацію на 205 гектарів, де хочуть вести розробку, втім, підписувати папери владці не поспішають, зокрема віддетерміновує процес голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Обраниця громади каже, що за умов продовження такої негативної тенденції важливе для області підприємство може зупинити свою роботу вже через два роки. А це, говорить Людмила Кирда, вплине на ринок твердого палива, та понад 400 волинян втратять робочі місця.

«Я озвучуй свій депутатський запит до Володимира Гунчика. Нагадаю, що неодноразово я та депутати Маневиччини зверталися до вас, аби ДП «Волиньторф» виділили нові площі для розробки сировини.

Зауважу, що на сьогодні є пакет документів для «Волиньторф» на 205 гектарів. Втім, відбулося відтермінування підпису паперів. Саме ви мотивували це тим, що не визначена доля підприємства, у чиїй власності воно буде. Але я вам з впевненістю скажу, що є відповідь на звернення депутатів Маневицької райради із Кабміну, де сказано, що підприємство у переліку об’єктів, які не підлягають приватизації у 2015-2016-х роках», - зазначила Людмила Кирда.

До слова, як раніше розповідав директор підприємства Іван Киричик, замість того, щоб підтримати стратегічно важливе для Волині підприємство, влада робить усе для того, щоб придушити виробництво, змушуючи віддати його у приватну власність.

Зі слів депутата Людмили Кирди, якщо керівництво області не піде назустріч «Волиньторфу» і не вирішить питання з розробкою сировини, підприємство може зупинитися.

«Це стратегічне підприємство, адже ми шукаємо альтернативу газу. Втім, нині є загроза для зупинки підприємства, бо ресурси закінчуються, сировини вистачить ще на 2 роки, а на підготовку нової потрібно 3 роки. Що буде далі – питання стає риторичним», - пояснила ситуацію депутат.

Її запит про те, аби документи на розробку сировини підписали для «Волиньторф», підтримали голосуванням й інші депутати.

Раніше Інформційне агентство Волинські Новини вже писало про «патову ситуацію» на підприємстві. Так, 205 гектарів землі необхідно «Волиньторфу», аби у наступні роки видобувати торф. Проблема із виділенням саме цих земель Маневицького району на Волині й частково Рівненської області, як заявляє директор підприємства Іван Киричик, триває уже понад п’ять років і не вирішується. Підприємство пропонується до здачі в комунальну власність. От тільки механізм передачі об’єктів державної власності в комунальну не передбачений законом - прописано, що об’єкти господарювання можуть передаватися в комунальну власність тільки шляхом викупу, або ж після того, як не були продані на аукціоні.

Перешкоджання з боку влади, з його слів, можуть привести лише до того, що підприємство повністю зупиниться, і достатніх коштів у місцевих бюджетах не знайдеться для його повторного запуску. Усю провину Киричик покладає на голову Волинської ОДА Володимира Гунчика. Мовляв, той не підписує подання до Мінекології, аби ті «дали добро» на розробку нових земель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
мишко Показати IP 9 Грудня 2015 13:18
то те п**ло ще ходить, а чому не сидить?
Олесь Показати IP 9 Грудня 2015 15:31
Це справжній шкідник... злочинець. В умовах боротьби "з газом москви"- блокувати розвиток Такого підприємства.... Злочин. Свідомий. На прхватизацію?
Анонім Показати IP 9 Грудня 2015 16:05
А там свого родку кубло свої людей. Нема нічого доброго в цьому підприємстві.Живуть цірьи прибліжонні до Киричика.Там їх всі дітки працюють,цілі сімейні підряди.Все під себе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus