USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Аби «Волиньторф» не розікрали, його хочуть передати в комунальну власність

22 Грудня 2015 15:12
Депутати обласної ради вирішили прийняти у свою власність цілісного майнового комплексу Державного підприємства «Волиньторф». Як пояснюють – це необхідні заходи, аби підприємство не розікрали, довівши до банкрутства, а тоді за копійки передали в приватні руки.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області сьогодні, 22-го грудня, у прес-центрі обласної ради.

На розгляд депутатів винесли Проект рішення «Про розгляд протокольного доручення депутата обласної ради Сергія Слабенка щодо можливості прийняття з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області ДП «Волиньторф».

«Ми неодноразово це питання розглядали, навіть був план приватизувати це об’єднання у 2015-му році. Втім, ми просили не ухвалювати таке рішення, аби таке потужне підприємство, яке успішно працює в області та є прибутковим – його не передали у комерційну власність. На сьогодні нам із Києва дали відповідь, що ДП «Волиньторф» у списку об’єктів, на які накладено мораторій на два роки щодо приватизації. Так, сьогодні працівників цікавить їхня подальша доля, адже вони працюють на тих запасах торфу, які ми їм дали раніше і вони закінчують.Тому я пропоную звернутися в Кабмін, з пропозицією передати нам підприємство у спільну власність як цілісний майновий комплекс», - пояснив суть проекту депутат Сергій Слабенко.

Та додав, що коли Київ не буде вимагати фінансову компенсацію за нього, мовляв, без сировини підприємство стане, а дати цю сировину можуть лише депутати облради.

Зі слів депутата Святослава Кравчука, якщо це рішення не ухвалити й не запусти процес передачі державного підприємства у власність громади, то область може втратити прибуткове та ефективне підприємство.

Член комісії В’ячеслав Рубльов нагадав про неодноразові спроби довести «Волиньторф» до банкрутства та приватизувати його.



«Ми пам’ятаємо, як Київ призначив керівника, а той «вимив» кошти звідти, аби за копійки його приватизували певні люди. На сьогодні там новий керівник, він займаєтсяь розвитком підприємства. Зваживши на все це, прошу колег підтримати це рішення, бо вона вкрай важливе для області», - наголосив Рубльов.

Нагадаємо, як раніше розповідав директор ДП «Волиньторф» Іван Киричик, вже 8 років підприємство хочуть виставити на продаж та приватизувати. З його слів, практика показує, що підприємство, яке передали у приватні руки, демонструє набагато гірші показники. Найкращим варіантом він назвав його передачу у комунальну власність.

Зазначимо, нові родовища підприємство може отримати лише за умов, якщо не перейде в приватні руки. А для того, щоб «Волиньторфу» в наступні роки видобувати торф, потрібно ще 205 гектарів землі.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ВОЛИНЬТОРФ» – У СКРУТІ, ПРОВИНУ ПОКЛАДАЮТЬ НА ГУНЧИКА

Після дискусій члени профільної комісії прийняли одностайно рішення, аби прийняти «Волиньторф» у власність громади. Відповідно, члени профільної комісії рекомендують депутатам обласної ради ухвалити пропонований Проект рішення під час сесійного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
петрович Показати IP 22 Грудня 2015 22:29
Такого губернатора вже давно потрібно відправити.... кожен знає по своєму.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus