USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Волиняни на виборах будуть пасивними, - соціолог

26 Квітня 2012 17:50
Волиняни не надто цікавляться майбутніми виборами до Верховної Ради, вони мало обізнані про можливих кандидатів у депутати і виявляють низький рівень довіри до впливових осіб краю.

Про це 26 квітня заявив експерт столичного соціологічного центру «Ваша думка» Олександр Юркевич під час презентації результатів дослідження проведеного на Волині.
Оприлюднення результатів дослідження щодо поінформованості волинян про можливих майбутніх кандидатів у депутати до ВРУ, а також щодо довіри населення до впливових громадян краю відбулося у Волинському прес-клубі.
Як зауважив Юркевич, дослідження тривало з 22 по 25 квітня цього року, реалізовувалося соціологічним центром «Ваша думка» на замовлення «Асоціації PR Ukraine». Загалом було опитано 1600 респондентів віком від 18 років у всіх районах Волині та обласному центрі. Тема, дослідження, зі слів Юркевича, оцінити рівень поінформованості волинян щодо осіб, які почали відкриту або приховану піар-кампанію, чи висловили намір бути депутатом. Також соціологи склали рейтинг довіри волинян впливовим людям краю.
Відповідно до результатів дослідження, до переліку найвпізнаваніших обранців громади потрапили нардепи Катерина Ващук (14%) і Адам Мартинюк (12%), дещо менше волиняни знають депутатів рад різних рівнів - Олену Голєву (5%), Василя Столяра (4%), Ігоря Палицю (4%), Ігоря Гузя (3,5%), по 3% набрали Анатолій Вітів та Анатолій Грицюк, по 2% – Ігор Єремеєв і Григорій Смітюх, 1% - у Сергія Мартиняка та 0,5% - у Степана Івахіва.
На думку Юркевича, низький рівень обізнаності волинян про депутатів пов`язаний з тим, що населення мало знає про роботу обранців громади , а отже й про них самих. «Про це слід задуматися майбутнім кандидатам!» - наголосив експерт.
Що ж до рівня довіри волинян впливовим людям краю, то найбільший відсоток отримав голова ОДА, депутат обласної ради Борис Клімчук (8%), трохи менше – Ігор Гузь та Олена Голєва (по 6%), 5% дісталося Олександру Башкаленку, по 3% – Анатолію Вітіву та Анатолію Грицюку, по 1,5% – Ігореві Єремеєву та Ігореві Палиці, а Степану Івахіву і Сергієві Мартиняку – по 0,5%.
Водночас 52,5% опитаних громадян заявили, що не довіряють жодному з запропонованих у переліку осіб.
Коментуючи результати цього рейтингу Юркевич заявив, що серед волинян - відносно високий рівень довіри до представників влади. «Це привід для опозиції задуматися, що влада на Волині – сильна» - відзначив експерт. Що ж до представників бізнесу і депутатів, то, на думку, Юркевича, якщо їм мало довіряють, то «не достатньо справ, або не достатньо добре висвітлюються!»
Також, зсилаючись на результати опитування, експерт висловив переконання, що на виборах до ВРУ, запланованих на жовтень цього року, волиняни виявлять пасивну громадянську позицію і низьку активність у день виборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Макар Показати IP 26 Квітня 2012 18:16
"У волинян відновно високий рівень довіри др влади"звучить як "У овець відносно високий рівень довіри до вовків"У волинян напевно нижчий рівень довіри хіба що до покійного Бін Ладена.
Саня Показати IP 26 Квітня 2012 18:55
А это вам, д...ры, кто на Гузя гавкает :)
111 Показати IP 26 Квітня 2012 19:43
Вибори покажуть. Опозиції треба скинути райдужні окуляри. Мильний серіал про Юльку вже всім обрид. А тут ще Фронт Змін з ними об"єднався. За кого тепер голосувати???
Знаючий Показати IP 26 Квітня 2012 20:20
А де проводили цю презентацію? Цей "центр" хоч зареєстрований?
Знаючий Показати IP 26 Квітня 2012 20:32
В єдиному державному реєстрі за ключовими фразами "соціологічний центр" або "Ваша думка" пошук показує, ЩО НІЯКОЇ ПОДІБНОЇ СОЦКОНТОРИ НЕМА! Шановні (поки що) організатори прес-конференції! Надайте реєстраційний код у ЄДРПОУ та повну інформацію про діяльність організації! А то виглядає як елементарний розвод: неіснуючою конторою представлені резуольтати неіснуючого досліження!
Абориген Показати IP 26 Квітня 2012 20:40
Звичайна туфта в замовному стилі. Замовники - лідери рейтингу. Волиняни активно прийдуть голосувати як завжди до 65%, їх змусить це зробити хамська бригада, злодіїв та казнокрадів.
Михайло Наход Показати IP 26 Квітня 2012 20:59
Знаючому - схоже так і є. Навіть Гугл цієї контори не знає. Під ча прес-конференції я запитував про методику опитування. Внятної відповіді експерт не дав. А ще більше присутніх здивувало, що люди не знають Клімчука, Романюка, Башкаленка, а їм довіряють. Це експерта взагалі загнало в ступор. Якась дурня, а не опитування.
Стрий до Михайло Наход Показати IP 27 Квітня 2012 08:35
Наскiльки я зрозумiв, рейтингiв було два- вiдомi волиняни i рейтинг довiри до потенцiйних кандидатiв в детутати. Чого в другому мае бути Клiмчук, пiде на вибори?
Шах Показати IP 26 Квітня 2012 22:56
Вона працює.
СВ Показати IP 27 Квітня 2012 09:50
Відповідно до результатів дослідження, до переліку найвпізнаваніших обранців громади потрапили 0,5% - у Степана Івахіва. Це проводили десантники із Запоріжжя?
Читач до СВ Показати IP 30 Квітня 2012 02:25
Здається з києва проводили
ахванасій Показати IP 27 Квітня 2012 11:57
Волиняни на виборах будуть пасивними---отже мають всіх за п..сів))
ахванасій Показати IP 27 Квітня 2012 12:57
Це привід для опозиції задуматися, що влада на Волині – сильна» ---- у 2004 році такі мантри вже співались ! Тоді полетіла ця "СИЛЬНА " влада до рассєї врозтіч !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus