USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

«Вони вже стали сталевими захисниками»: у Луцьку – акція «Врятуйте Маріуполь». Фоторепортаж

30 Квітня 2022 13:31
В обласному центрі Волині на Театральному майдані зібралися сотні людей, аби долучитися до акції «Врятуйте Маріуполь». Лучани принесли плакати, написані англійською мовою та українські прапори, аби звернутися таким чином до світових лідерів. Багато з них виявляють занепокоєння проблемою Маріуполя, але нічого з цим не роблять та не допомагають у деблокаді міста.

Організатори – Молодіжний центр Волині І СпівДія хаб Луцьк – наголосили, що штурм «Азовсталі» не припиняється – на території комбінату знаходяться українські військові, поранені та мирні жителі, серед яких діти, жінки, люди похилого віку.

Вони пропонують застосувати до військових та цивільних процедуру «extraction», тобто вивезти бійців на територію третьої держави, яка не бере участь у бойових діях. Проблема Маріуполя вирішується виключно дипломатичним шляхом.
Під час акції організатори створили різні образи, які показують, що відбувається у заблокованому Маріуполі. Матір з немовлям у Маріуполі переживає за свою долю, долю своєї дитини, за долю всієї України. Військовий з сухпайком, який передає його дітям, щоб вони могли поїсти. Люди, які тримали фото Маріуполя, зображували журналістів – це символ того, що вони не мовчать та показують, що відбувається у місті. Пов’язки на очах з написами «глибоко стурбовані» символізують людей, які переживають, але мовчать та нічого не роблять.
У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини виконавча директорка Молодіжного центру Волині Вероніка Міщук розповіла, акція «Врятуй Маріуполь» – це звернення до європейців, аби вони закликали лідерів своїх країн, щоб залучити третю сторону задля вирішення проблеми Маріуполя.

«Сподіваємося, що акція допоможе зберегти життя захисникам та жителям Маріуполя. На такі акції люди збиралися не лише у Луцьку, а й у Львові та Києві. Спільний заклик українців до європейців спонукає їх виходити на мітинги та спонукати лідерів своїх країн вплинути на ситуацію. Також ми маємо домовленості з польськими ЗМІ, які розмістять інформацію про акцію в себе. Окрім того, ми звертатимемося до ЗМІ інших країн, аби до європейців дійшов ось цей наш заклик», – відзначила Вероніка Міщук.
Відзначимо, що на акцію прийшло чимало родичів військових, які героїчно захищають Маріуполь. Мама військового медика 36-ї окремої бригади морської піхоти Наталя Ніколаєва розповіла, що її син вважається зниклим безвісти.

«Мій син 48 днів боронив Маріуполь, зараз він вважається безвісти зниклим. Але в Маріуполі досі є його побратими, знаю багатьох особисто. Там є «Азов», 36-а бригада, «Ведмеді», Нацгвардія. Я закликаю весь світ почути нас, почути матерів, тих хлопців, які стали сталевими. Вони незламні, тому не здадуть Маріуполь, це дійсно Герої. Маріуполь – це біль всієї України сьогодні», – наголосила Наталя Ніколаєва.
Лучанка Вікторія Острожчук (прізвище та ім’я змінені) прийшла на акції з чоловіком, сестрою, мамою та маленької донечкою. Нині її тато захищає Маріуполь у складі одного з підрозділів.

«Ми прийшли сюди, щоб підтримати людей в Маріуполі, яким зараз дуже важко. В мене там тато, ми дуже переживаємо за нього та багато молимося. Дякувати Богу, він не поранений та періодично виходить на зв’язок. Звичайно, він не розповідає нам деталей. Але каже, що дуже переживає за нас, хоча ми тут у відносній безпеці», – розповідає лучанка.
Впродовж акції мітингувальники вигукували гасла англійською, аби достукатися до європейців, а насамкінець заспівали Гімн України.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus