USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В «Азові» назвали умови евакуації з Маріуполя: тільки зі зброєю та гарантіями безпеки

20 Квітня 2022 22:33
Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк та народний депутат Давид Арахамія, які представляють українську сторону на переговорах із РФ, запевняють, що готові поїхати на перемовини в місто Маріуполь, щоб домовитися про евакуацію військового гарнізону, який тут залишився.

Про це у відеозверненні заявив заступник командира полку «Азов» Святослав Паламар, передає ТСН.

«Ми готові евакуюватися за підтримки третьої сторони з міста Маріуполь зі стрілецькою зброєю для того, щоб врятувати особовий склад, ввірений нам, для того, щоб евакуювати наших поранених та забрати тіла загиблих і поховати їх з почестями на території непідконтрольній РФ», – оголосив він.

Водночас представник «Азову» закликав весь цивілізований світ долучитися до гарантій безпеки.

Читати ще: Зеленський готовий до діалогу з Путіним щодо завершення війни, але росіяни не хочуть миру

«Умови РФ щодо здачі зброї та здачі в полон наших захисників – ми не підтримуємо. Ми закликаємо: для того, щоб могли позбирати тіла загиблих, щоб цивільні могли покинути територію «Азовсталі» припинити бомбардування, не на словах, а на ділі запровадити режим тиші», – наголосив він.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович, своєю чергою, заявив, що ситуація в Маріуполі є важкою проблемою та пояснив, чому деблокада міста наразі неможлива.

Задля деблокади Маріуполя треба було б зробити шість речей, сказав радник голови ОП в ефірі 24 каналу.

«Маріуполь – це важка проблема. Коли розповідають про деблокаду Маріуполя, треба зробити шість речей. Давайте порахуємо і скажемо, чи реально це зробити військовим шляхом, чи ні», – сказав він.

Так, за словами Арестовича, треба зупинити багатотисячне угруповання противника, що наступає на Запоріжжя та розбити це угруповання. Також треба пробити коридор до Маріуполя та забезпечити захист флангів, пройти 120 км до міста степовими дорогами під ударами російської авіації. Потім необхідно пробити зовнішнє та внутрішнє коло оточення Маріуполя та з вуличними боями пробитися до «Азовсталі».

Читати ще: Окупанти перетворюють Маріуполь на ґето

«Як ви думаєте, це реально? Якби у нас була така змога прямо зараз, то ми б уже вели війну у Підмосков’ї», ­– сказав радник голови ОП.

Водночас він наголосив, що зараз українська армія робить все можливе та неможливе, щоб полегшити долю захисників Маріуполя. Зокрема, українські війська ведуть вогонь з артилерії по позиціях російських окупантів.

16 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що наразі тривають переговори для того, щоб допомогти українським захисникам Маріуполя, проте росіяни вимагають від них здатися. Водночас Зеленський наголосив, що знищення захисників міста поставить крапку на переговорах з Росією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus