USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ВООЗ поки що не підтримує введення паспортів вакцинації проти COVID-19

6 Квітня 2021 18:10
Всесвітня організація охорони здоров'я наразі не підтримує запровадження паспортів вакцинації для поїздок до інших країн.

ЯК передає hromadske, про це заявила речниця ВООЗ Маргарет Гарріс, цитує Reuters.

Таке рішення пояснюють невпевненістю у тому, чи запобігає щеплення проти COVID-19 передачі вірусу, а також міркуваннями «справедливості».

Зараз ВООЗ очікує результатів перевірки китайських вакцин проти коронавірусу Sinopharm та Sinovac стосовно їх можливого екстреного використання наприкінці квітня, оскільки потрібні додаткові дані.

Навіщо потрібні ці «паспорти вакцинації»?

Власники таких документів зможуть частково не дотримуватися коронавірусних обмежень у межах своєї країни чи подорожувати за кордон. Такі документи будуть так чи інакше підтверджувати факт вакцинації людини від коронавірусної хвороби. «Паспорт щеплення» має засвідчити, що людина не лише не хвора на COVID-19, а й не становить небезпеки для інших і не може захворіти сама.

Ідея створити такі паспорти з'явилась ще з початку пандемії коронавірусу, але після старту масової вакцинації країни почали їх впроваджувати на національному рівні й говорити про запровадження певного глобального «ковід-паспорта».

З кінця січня Ісландія першою з країн Шенгенської зони почала видавати сертифікати вакцинації всім, хто отримав другу дозу вакцини, а також визнаватиме аналогічні документи з інших країн Європи. А Ізраїль — лідер за темпами вакцинації від коронавірусу — видає «зелені паспорти» тим, хто отримав дві дози вакцини.

Попередньо ЄС має намір дозволити видавати іноземцям свої сертифікати вакцинації, зокрема й тим людям, які були щеплені незатвердженими в Євросоюзі вакцинами (китайськими, російськими тощо). Тобто на них можуть претендувати й українці.

Що ж стосується українських «ковід-паспортів», то раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко переконував, що якщо певна країна вимагатиме під час перетину кордону міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19, українці отримуватимуть таку безплатну довідку онлайн у два кліки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus