USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

ВООЗ визнала хворобами перевтому та ігроманію

27 Травня 2019 08:29
Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила 11 версію Міжнародної класифікації хвороб (МКБ-11) на сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я в Женеві, повідомляється на сайті ВООЗ 25 травня, пише Сегодня.

Перевтома, яка також має назву Синдром емоційного вигорання, описується як «фізичне і психічне виснаження внаслідок хронічного стресу, пов’язаного з роботою».

У випадку з ігроманією, щоб діагностувати його як захворювання, а не захоплення, необхідно зафіксувати негативний вплив комп’ютерних ігор на сімейні, соціальні, освітні, професійні та інші сфери життя. Зазвичай ігровий розлад спостерігається протягом принаймні 12 місяців.

Оновлений документ ВООЗ набуде чинності з 1 січня 2022 року.

Емоційне вигоряння – це стан втоми й апатії на тлі хронічного стресу, що переходять в розчарування, цинізм та огиду. Синдром може торкнутися будь-якої людини незалежно від віку, соціального статусу. В Україні, згідно з останніми статистичними даними, 57% найманих працівників відчувають емоційне виснаження і внутрішню спустошеність, 82% відчувають почуття розгубленості та емоційну байдужість, 70% не бачать сенсу у своїй діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus