USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Ворог не має успіху ні на землі, ні в повітрі: в Офісі президента повідомили оновлені втрати окупанта

8 Березня 2022 13:53
Радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович у традиційному зведенні щодо російського вторгнення 8 березня інформував, що тривають операції з утримання противника на таких напрямках, як-от Київ, Суми, Чернігів, Харків, Миколаїв, Запоріжжя.

Противник намагається просунутися за цими напрямками, але зазнає втрат і ударів артилерійських і ракетних військ, авіації ЗСУ, наших наземних частин.

Повідомлення про те, що противник нібито захопив місто Ізюм не відповідає дійсності. Там зараз тривають бої, ЗСУ наносять ураження ворогу.

Героїчно тримаються Миколаїв, Суми, Чернігів, Харків, Охтирка. Там наші військові завдають втрат ворогові та не дають йому просуватися вперед. Темпи просування ворога суттєво уповільнилися й зараз на окремих напрямках, де окупанти наступали, їх практично зупинено. Ті військові, які продовжують рухатися вперед, роблять це малими силами та не становлять суттєвої загрози.

«Але саме через те, що в них немає успіху на землі та в повітрі, ворог переніс основні зусилля на інформаційно-психологічні операції проти населення. Два-три дні поспіль ми чуємо про захоплення нових міст, просування, небезпеку масованих ударів – це спрямовано на те, щоб знизити нашу психологічну готовність до супротиву. Наше завдання – триматися і не вірити їхнім брехливим повідомленням. Увесь світ з нами, ЗСУ контролюють ситуацію, збивають літаки і крилаті ракети противника, як сьогодні вночі, не дають йому закріпитися на місцях, куди вони хочуть просунутися», – наголосив Олексій Арестович.

Учора ЗСУ та інші формування Сил оборони України здійснили не менше ніж сім контратак. Маріуполь героїчно тримається. Там учора була контратака, знищили танкову колону противника.

Читати ще: Під Маріуполем ЗСУ знищили танкову роту противника, а в Чорному морі підбили корабель

Тримається також зона ООС, де один із повітряно-десантних підрозділів ЗСУ винищив колону противника.

Харків входить у контратаку.

Олексій Арестович зазначив, що українська армія добре знає, що робить, а керівництво країни докладає максимум зусиль для того, щоб залучити якомога масштабнішу військову, економічну, дипломатичну та гуманітарну допомогу.
Орієнтовні втрати ворога станом на ранок 8 березня:

- понад 12 тисяч осіб особового складу;

- 303 танки;

- 1036 бойових броньованих машин;

- 120 артилерійських систем різного калібру;

- 56 реактивних систем залпового вогню;

- 27 засобів ППО;

- 48 літаків;

- 80 гелікоптерів;

- 474 одиниці автомобільної техніки;

- три легкі швидкісні катери;

- понад 60 цистерн з паливом;

- сім безпілотників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus