USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сотні сирійських найманців прибули до Росії воювати проти України

1 Квітня 2022 09:05
До Росії прибув перший контингент сирійських найманців для проходження військової підготовки перед відправленням на війну проти України, повідомляє The New York Times.

За інформацією видання, до угруповання входить не менш як 300 солдатів з дивізії сирійської армії, що тісно співпрацювала з російськими офіцерами, які воювали на боці Башара Асада, передає НВ.

Зазначають, що багато найманців можуть бути на підході, адже вербувальники у Сирії склали списки із тисяч зацікавлених кандидатів, яких спочатку перевірили спецслужби безпеки Сирії, а потім передали російській стороні.

Глава правозахисної організації «Сирійці за правду та справедливість» Бассам Алахмад вважає, що основною мотивацією для цих найманців є гроші.

За його словами, деякі сирійці відчувають лояльність до Росії через її підтримку Асада, тоді як іншим просто потрібні гроші.

Джерело видання розповіло, що Росія має намір залучити до війни проти України 16 тисяч найманців із Сирії. Пріоритет надають чоловікам з бойовим досвідом.

Раніше повідомляли, що Асад пообіцяв надати Росії 40 тисяч бойовиків для війни проти України.

Про те, що Сирія ще не виконала попередніх обіцянок про постачання найманців для участі в повномасштабному вторгненні Росії в Україну, повідомляло Головне управління розвідки українського Міністерства оборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олексій Показати IP 1 Квітня 2022 10:27
Ще одні воїни понаїдуть. На другий день половина в Європу втече посуд мити. Вже був кадировський тік-ток спецназ, тепер асадовський остербайтовський батальйон. В московії вже зовсім немає кому воювати? Слава Україні!!!
лучанка Показати IP 1 Квітня 2022 11:32
Ішаки не забідьте взяти 40 тис. мішків для гною

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus