USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ворог пошкодив храм Святого Миколая у Волновасі, збудований силами волинян

12 Березня 2022 21:41
Російська армія пошкодила церкву Святого Миколая Чудотворця у Волновасі в Донецькій області, кошти на будівництво якої збирали всі волиняни.

Настоятелем храму є ігумен Макарій Дядусь із Луцька.

«Біль у грудях розриває серце, наповнюється злостю, жагою нищити ворога голими руками. Прошу у Бога тверезого розуму та твердої руки. Ці москалі ранили моє серце, прощу тоді, коли їх буду відспівувати за упокой», – написав священник у Facebook.

Нагадаємо, храм збудували у Волновасі на знак шани військовим 51-ї бригади, що трагічно загинули в цьому місті Донецької області у 2014 році. У 2017 році заклали капсулу під фундамент церкви Святого Миколая Чудотворця, яку в подальшому споруджували громади обох міст.
Він також розповів про безчинства окупантів на Донбасі. Вони грабують магазини, кошмарять людей, переодягаються в наших військових.

«Там, де стоять наші військові, вони розрівнюють місцевість артпострілами, палять цілі села. Але це ще не страшне. Страшне – те, що є колаборанти, які їх чекають і на відео розказують брехню про нашу країну і про бійців…

Підскажіть, люди, що робити зі зрадниками, який Закон чи Конституція описує, що з ними робити під час війни?

Хтось говорить, що, бачачи це, можна зламатися? Так, можна! Але коли я зустрічаю бійців з інших підрозділів, то вже не бачу просто людей, а бачу сталевих мужів, які готові на все, щоб вигнати ворога...

Хтось запитає, чому тоді місцями ворог захоплює міста і села? А тому що в тих містах і селах сидять вороги, які продаються за кусок хліба з пограбованого магазину... І які зливають позиції бійців, яких накриває орда...

Так, там є і патріоти, які готові нам помагати, але не можуть лишити будинок через певні проблеми...

Нас не зламати, росіяни забулися, що завдяки мільйонам загиблих українців вони виграли війну з фашизмом... А тепер вони – фашисти, і їх чекає те саме... Ми переможемо! Слава Україні! Смерть ворогам!» – зазначив Макарій Дядусь.

Читати ще: «Кажуть, монахам кохати не можна. А я кохав!» Луцький священник, який служить на сході, – про спокуси, війну та шлях до Бога
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus