USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Впав у кому, потім зупинилося серце: на Харківщині після пластики носа помер 24-річний чоловік

25 Вересня 2020 23:38
У Харківській області після операції на носі помер 24-річний хлопець. Його рідні звинувачують у цьому лікарів.

Про це повідомляють Факти.

24-річний Юрій Столяр вирішив зробити септорінопластіку – операцію зі зміни форми носа і виправлення викривленої носової перегородки. Зараз таку операцію вважають нескладною, але для хлопця вона закінчилася трагічно. У нього зупинилося серце, сталася глибока кома і він помер.

Зі слів рідних Юрія, лікарі Центральної районної лікарні Нової Водолаги, які робили операцію, не могли нічого пояснити. А коли Юрія в несвідомому стані перевезли до Харківської обласної лікарні, там сказали, що під час хірургічного втручання у хлопця стався розрив аневризми судини головного мозку (аневризма – патологічне випинання стінки артерії), про яку сам Юрій навіть не здогадувався.

«Юру запевняли, що це нескладна операція, яка у переважної більшості пацієнтів відбувається без ускладнень. Він пішов на цю операцію за показаннями – через викривленої носової перегородки йому було важко дихати. Консервативні методи лікування виявилися малоефективними, і лікар порадив операцію», – розповів двоюрідний брат Юрія Олександр.

Хлопець не пив і не курив, провадив здоровий спосіб життя, навчався в Харківському національному медичному університеті, був в інтернатурі і працював стоматологом в поліклініці.

Зі слів рідних, перед операцією хлопець пройшов обстеження, які сказав пройти йому лікар, також він здав тест на коронавірус. Юрій ліг на операцію 8 вересня. У Центральну районну лікарню в Новій Водолазі з ним поїхала його мама. Про те, що під час хірургічного втручання виникли якісь проблеми, їй повідомили не одразу, а за 40 хвилин, коли у її сина сталася зупинка серця. В операційній хлопця реанімували, серце запустили, але пацієнт впав у кому.

«У Новій Водолазі толком не змогли нічого пояснити. Сказали, що, найімовірніше, під час операції у Юри стався крововилив у мозок. Його підключили до апарату ШВЛ. Так як лікарі не знали, що з ним далі робити, ми домоглися, щоб Юру перевезли до Харківської обласної лікарні. Там зробили обстеження і повідомили, що під час операції у Юри розірвалася аневризма головного мозку. Аневризма – це патологія стінки артерії, і Юра про її існування навіть не здогадувався. Хоча у нього, як я вже сказав, були головні болі. І він говорив про них лікарям. Чому ж на цей симптом ніхто не звернув уваги і не відправив Юру на додаткові обстеження? Я питав про це в Харківській обласній лікарні. Але там ніхто не став коментувати дії колег з Нової Водолаги. Мені тільки сказали, що лікарі «діяли згідно з протоколом», а протокол підготовки до септорінопластіки, мовляв, не передбачає обстежень головного мозку. Хоча це не зовсім так. Аналіз крові аневризму точно не покаже. І, наскільки мені відомо від інших фахівців, якщо людина скаржиться на головний біль, хірург повинен перед операційним втручанням спрямувати такого пацієнта на додаткове обстеження», – прокоментував Олександр.

На жаль, навіть після транспортування до Харківської обласної лікарні стан хлопця не поліпшився. У нього була кома третього ступеню. Допомогу медики йому надавали, але нічого не допомогало.

Рідні тим часом шукали допомоги за кордоном. Юру погодилися прийняти у клініці в Німеччині.

«Для цього потрібні були великі гроші, і ми оголосили збір. Дуже вдячні всім, хто відгукнувся. Особливо Юриним однокурсникам з медуніверситету, які весь час були поруч. Хотіли допомогти і Юркові пацієнти, які знали його як відмінного стоматолога... Завдяки допомозі людей нам вдавалося оплачувати величезні рахунки щодня за перебування Юри в лікарні. Тільки на медикаменти, які допомагали підтримувати його стан, йшло близько чотирьох тисяч гривень на день. На жаль, ми не встигли відправити Юру до Гамбурга. Він помер, не приходячи до тями», – розповів брат Юрія.

Після смерті Юрія його батько потрапив до лікарні з серцевим нападом.

Рідні хлопця мають намір звертатися щодо події у правоохоронні органи. Вони звинувачують лікарів Нової Водолаги у тому, що ті не провели усі необхідні обстеження пацієнта до операції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
А Показати IP 26 Вересня 2020 03:18
Я б з його носом десятки красивих жінок любив би, навіщо хлопцю пластика? Дурницю зробив!! Люба хірургія це ризик, а жінок можна любити і з кривим шнобельом, це ж пацан йолкі палкі яка пластика!
Сусід до А Показати IP 26 Вересня 2020 12:12
Бачу що "чукча нє чітатєль, чукча - пісатєль". Інакше чому задавати питання, відповідь на чке є у статті.
лучанка Показати IP 26 Вересня 2020 12:17
йому було важко дихати, до чого тут любов до жінок
З одного міста Показати IP 28 Вересня 2020 22:06
Щирі співчуття родині, тримайтесь,це життя.На жаль, сенторинопластика є ризикована досить операція, навіть, якщо і проходить в багатьох без значних ускладнень. Ніколи не знаєш, що чекати від організму, як він подіє.Для хлопця це була мрія не мати проблем з перегородкою і мати змогу дихати вільно, але сталось так,як ніхто не очікував.Можливо лікарі дійсно повинні були звернути увагу на головні болі в хлопця, але з власного досвіду скажу, що під час операції організм може зреагувати по-своєму, тому на мою думку звинувачувати не потрібно.Кожному суддя лише Бог.Лікарі люди, такі ж як і ми. Ваш син ангел, нехай спочиває з Богом, моліться, і пробачте обставину, що так судилось бути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus