USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вперше у лікарні районного рівня у Ковелі успішно трансплантували нирку

21 Листопада 2019 13:01
Вперше у лікарні районного рівня у місті Ковель провели успішну трансплантацію нирки.

Про це йдеться на сторінці Міністерства охорони здоров’я у фейсбук.

Новий орган отримала 34-річна пацієнтка з хронічною хворобою нирок V ст., яка 6 років отримувала сеанси гемодіалізу та 3 роки перебувала в черзі на трансплантацію нирки у Запоріжжі. Донором став її чоловік, який віддав свою нирку задля порятунку дружини.

«Трансплантація від живого донора – це подвійна відповідальність, адже забирається орган в абсолютно здорової людини, тому не можна допустити, щоб її здоров’я постраждало. Наразі подружжя почувається добре та вже будує плани на майбутнє», – йдеться у дописі.

19 вересня Ковельське МТМО (міське територіальне медичне об’єднання) отримало ліцензію для здійснення трансплантації органів.

До цього часу в Україні було лише п’ять центрів трансплантації, в яких у 2018 та 2019 роках було проведено лише невелику кількість трансплантацій нирок при потребі близько 3 тисяч подібних операцій на рік.

«Історія Ковельської лікарні доводить, що трансплантацію можна робити і у регіональних центрах, потужність яких потрібно розвивати спільно з місцевими органами влади. Створення широких можливостей для трансплантації в Україні – один із пріоритетів міністерства на найближчий період.

Міністерство охорони здоров’я вітає перші успіхи колег-медиків, які 6 місяців готували подружжя до операції. Ця трансплантація – результат великої і злагодженої роботи мультидисциплінарної команди: лікарів урологів, анестезіологів, хірургів, трансплант-координатора та юристів», – зазначають у Міністерстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юля Показати IP 21 Листопада 2019 22:16
Оце справжній Чоловік. Справжні почуття, які долають всі перешкоди. Я в захопленні. Ну і лікарі молодці))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus