USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцькій лікарні вперше провели трансплантацію нирки

7 Квітня 2022 13:41
У «Медичному об‘єднанні Луцької міської територіальної громади» вперше виконали трансплантацію нирки.

Про це повідомили на сторінці медичного закладу у Фейсбуці.

Трансплантацію проводили для молодого пацієнта, нирку йому пересаджували від матері. Відомо, що втручання було успішним, пересаджена нирка функціонує добре. Незабаром обох пацієнтів випишуть із медзакладу.

Також зазначили, що у 2016 році в лікарні поставили за мету вийти на світовий рівень лікування хворих, які мають ниркову недостатність. У рамках грантової програми Sister Renal Center Program лікарі-нефрологи перебували на стажуванні за кордоном, зокрема, у Литві.

«Під час перебування на стажуванні, лікарі брали участь в операціях з трансплантації нирок, отримували необхідні практичні навички. Також, під час реалізації проекту ми виконали усі необхідні умови для проведення трансплантаціі: підготували відповідних спеціалістів, відпрацювали механізми підбору пар донорів та реципієнтів, забезпечили виконання необхідних лабораторних досліджень, тощо.

Виконання трансплантації у нашій лікарні відкриває перспективи покращення якості життя пацієнтам, які перебувають на замісній терапії», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus