USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Вперше в Україні: у Луцьку «сонячні діти» встановили рекорд, танцюючи спортивні танці

23 Січня 2024 20:58
У Луцьку 154 «сонячні дитини» сьогодні встановили національний рекорд України в номінації: «Найбільша кількість людей з синдромом Дауна, які танцюють спортивні танці».

Такий рекорд було встановлено вперше в Україні, повідомили у Волинській ОДА.

Крім учасників з Волинської області, до міста з’їхалися діти ще з восьми регіонів України. А саме з: Рівненської, Львівської, Житомирської, Київської, Одеської, Херсонської, Полтавської та Хмельницької областей.

Читати ще: «Краса сонячними очима»: у Луцьку презентували фотовиставку дітей з синдромом Дауна

Разом із батьками, запрошеними гостями та студентами рекордсмени довели, що всі абсолютно рівні. Допоміг у цьому «сонячним спортсменам» хореограф, викладач ВНУ імені Лесі Українки Олександр Кашевський.
Опісля діти милувалися гімнастичним номером гості з Полтавщини Вікторії Слюсаренко та разом підтанцьовували під пісні гурту «Флайза».

До події долучилася заступниця голови ОДА Мирослава Якимчук.

«Щиро дякую за запрошення на такий гарний захід. Від імені начальника ОВА Юрія Погуляйка дякую усім партнерам, які його організували. Також дякую усім батькам, які сьогодні приїхали, і всім учасникам – ви такі молодці. У такі важкі, похмурі дні ви стали справжніми сонечками», – звернулася до присутніх Мирослава Якимчук.

Читати ще: У Луцьку презентували проєкт Інклюзивний мистецький простір «Арт-кав'ярні «Старе місто»

Захід організували: Спеціальна Олімпіада України, РО «Карітас-Спес Луцьк» за партнерства ВНУ імені Лесі Українки та за підтримки ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна» й БО «Старе місто Луцьк».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus