USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Вперше за 50 років: Ейфелеву вежу перефарбують в інший колір

16 Лютого 2021 10:40
Головну пам'ятку Франції перефарбують з коричневого в золотий колір. Зміни пов'язані із проведенням літньої Олімпіади 2024 року в Парижі.

Про це інформує 24 канал з посиланням на Lonely Planet.

Проєкт має реалізуватися вже 2022 року.

Впродовж літніх Олімпійських ігор Ейфелева вежа буде фоном для тріатлону та змагань з відкритого плавання. Країна вважає, що золотий колір буде асоціюватися з олімпійським золотом і принесе успіх національній збірній.

Перефарбувати вежу обійдеться в суму до 50 мільйонів євро. На 324 метри висоти конструкції, попередньо, знадобиться приблизно 60 тонн фарби.

Відзначимо, востаннє колір Ейфелевої вежі змінювали в 1968 році, перефарбувавши її у так званий "коричневий – Ейфелевий" колір, близький до природного відтінку бронзи. І після цього, кожних сім років колір поновлюють, здебільшого це роблять для захисту від агресивних атмосферних впливів.

До того її кілька разів перефарбовували в червоний, світло-помаранчевий і світло-жовтий. До речі, сам Гюстав Ейфель вважав за краще жовто-коричневий колір.

Довідка

Ейфелева вежа — архітектурна пам'ятка Парижа, розміщена на Марсовому полі, символ сучасної Франції. Вежу названо на честь її конструктора Густава Ейфеля. Була зведена як тимчасова споруда для ознаменування сторіччя з дня початку Французької революції та до відкриття паризької Всесвітньої виставки 1889 року. Вежу мали розібрати через деякий час після завершення виставки, але завдяки вже встановленим там радіоантенам це рішення скасували.

Понад 40 років Ейфелева вежа була найвищою спорудою у світі, майже вдвічі вищою від найвищих будівель світу того часу — піраміди Хеопса (146,6 м), Кельнського (156 м) і Ульмського соборів (161 м), монументу Вашингтона (169 м) — поки в 1930 її не перевершила будівля Крайслер Білдінг у Нью-Йорку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus