USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

ВР дозволила порівнювати в рекламі свій товар із продукцією конкурентів

13 Листопада 2019 11:40
Виробник зможе використовувати в рекламі зображення, посилання на товар, з яким здійснює порівняння, а також найменування конкурента, діяльність або товар якого порівнюються.

Верховна Рада підтримала в другому читанні законопроект № 0953 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гармонізації законодавства в сфері порівняльної реклами з правом Європейського Союзу, яким дозволяється в рекламній продукції відкрито порівнювати свій товар із продукцією конкурента. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За відповідне рішення 12 листопада проголосували 326 депутатів

Автори прийнятого закону вказали на те, що документ спрямований на адаптацію законодавства України до норм Європейського Союзу в сфері порівняльної реклами.

Відтепер у своїй рекламній продукції виробник може використовувати зображення, посилання на товар, торгові марки або інші позначення, під якими випускається товар, з яким здійснюється порівняння, а також найменування конкурента, діяльність або товар якого порівнюються.

У прийнятому законі визначено чіткий перелік умов, за дотримання яких підприємці зможуть порівнювати свій товар із позиціями конкурентів. Зокрема, для того, щоб виробник міг згадати продукцію в ролику, білборді або іншому вигляді комунікації разом із товарними позиціями інших підприємств необхідно, щоб реклама не порушувала українське законодавство в сфері недобросовісної конкуренції. У самій же рекламі об'єктивно і без дискредитації повинні порівнюватися подібні товари. При цьому забороняється імітація товарів, захищених торговою маркою.

За прогнозами авторів закону, його прийняття дозволить зробити черговий крок на шляху адаптації українського законодавства до норм ЄС, буде стимулювати розвиток чесної конкуренції, посилить захист економічних інтересів споживачів і добросовісних підприємців, а, отже, позитивно відіб'ється на економічному розвитку України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus