USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Антикорупційна» реклама проти фондів розвитку

15 Липня 2017 19:00
Близько двох років волиняни мають змогу контролювати обіг батьківських коштів у школах і дитячих садках, а також залучати додаткові кошти на розвиток навчальних закладів.

Йдеться, зокрема, про проект «Фонд розвитку навчального закладу», започаткований фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» у межах програми «Сучасна освіта».

Фонди розвитку вже створено у 21 навчальному закладі й вони зменшують фінансове навантаження на батьків.

Очільниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко розповіла, що свого часу із недовірою поставилася до ініціативи створення фондів розвитку при школах і садочках.

«Утім, коли я почала спілкуватися з керівниками навчальних закладів, де фонди вже створені, побачила в цьому перспективу. Завдяки співфінансуванню вдається вирішувати багато актуальних проблеми в навчальному закладі, зокрема оснащення технічними засобами, придбання літератури, сучасних приладів для кабінетів тощо», – сказала Зіновія Богданівна та додала, що фонди розвитку при школах допомагають покращувати їхню матеріальну і технічну базу.

Проте, очевидно, не всі лучани з цим згодні.

На цю думку наштовхує місцева «антикорупційна» реклама, яка закликає: «Stop. Корупція в школах та дитячих садках! Відмовся від «благодійних внесків» та «фондів».
Світлину, зроблену під час проїзду в луцькій маршрутці № 11, Інформаційному агентству Волинські Новини надав один із постійних читачів.

Згодом вдалося з’ясувати, що рекламу в транспорті ПАТ «Луцьке АТП 10701», перевізника, який обслуговує цей маршрут, забезпечує агентство «Перспектива».

Його директорка Віта Романюк, своєю чергою, відзначила, що конкретно цю рекламу агентство позиціонує як соціальну, тобто її розміщення відбувається на безоплатній та постійній основі.

На думку Віти Романюк, рішення створити рекламу з такими «антикорупційними» закликами вмотивоване тим, що «ніхто нікому не звітує, де діваються батьківські гроші». Водночас жінка переконує, що до створених «Тільки разом» фондів розвитку в неї «претензій не було», адже саме фонд розвитку допоміг компенсувати 50% від вартості замовлених стільців і парт для школи, де навчається її дитина.

«А в плані самої завідувачки (дитячого садка, – ред.) – ви мене, звичайно, вибачте: здавати благодійний внесок 400 гривень при поступленні дитини в садочок і, окрім того, здавати по 100 гривень то на фонди, то на групи, навіть якщо йдеться про багатодітні сім’ї…» – акцентувала Віта Романюк. За її словами, створення фондів – це ініціатива не батьків, а завідувачки навчального закладу.

Втім перший заступник голови правління фонду «Тільки разом» Лариса Тарасюк розповіла, що фонди виникли як своєрідні просвітницькі центри для батьків і вони працюють за тією ж законодавчою базою, що і благодійні фонди.

«Це юридична структура. Всі гроші, які поступають, надходять на рахунок. І ця структура дає звіти про надходження і використання коштів», – пояснила Лариса Тарасюк. Тож фонди працюють абсолютно прозоро, а батьки, які мають сумніви чи упередження з цього приводу, можуть звертатися за консультаціями до Офісів розвитку кварталу.

«Звіт про діяльність фонду подається в державну структуру. Тому приховати, куди поділись кошти, – неможливо», – підкреслила Лариса Тарасюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus