USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

ВР заборонила російську музику в українських медіа та громадському просторі

19 Червня 2022 15:02
Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт № 7273-д про заборону публічного виконання російських пісень, а також їхнього використання на радіо і ТБ.

Про це повідомляють на сайті «Слуги народу».

За словами співавтора ініціативи, голови підкомітету з питань музичної індустрії Олександра Санченка, закон має дві мети: сприяти розвитку української музики через збільшення квот на радіо, а також заборонити публічне виконання російських пісень, їх використання на радіо і ТБ.

«Ухвалення цього закону допоможе розвивати український музичний контент через збільшення квот на радіо, а також через запровадження поняття національного музичного продукту, який в майбутньому підтримуватиметься грантами Українським культурним фондом», – додав Олександр Санченко.

Заборона не поширюватиметься на російських співаків, які засуджують агресію Росії проти України. Відповідний перелік виконавців вестиме й оновлюватиме Апарат Ради національної безпеки та оборони.

Крім того, законопроєкт передбачає:

• збільшення до 40 % частку пісень державною мовою при здійсненні радіомовлення;

• збільшення до 75% добового обсягу ведення передач, у тому числі новинно- аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, ведучими радіопередач) державною мовою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 19 Червня 2022 15:34
рагулі будуть сумувати за блатняками та попсою...
1 Показати IP 20 Червня 2022 08:12
Уточнення - заборона на російські чи російськомовні?
Степан Показати IP 20 Червня 2022 09:58
Нічого не маю проти заборони музики , але в першу чергу мені здаєтьмя що треба заборонити депутатів які не знають своєї мови, а краще відразу їх на передову відправляти разом з тими хто проховує гуманітарну допомогу з ціллю наживи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus