USD 39.80 40.04
  • USD 39.80 40.04
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

Усе згуртовано й організовано. Мер Ковеля прозвітував про ситуацію в місті

26 Лютого 2022 00:29
Другий день російської агресії для Ковеля минув спокійно та організовано. Місто цілодобово готується до потенційної зустрічі з ворогом. Як і всюди на Волині, з 22:00 до 7:00 в Ковелі діє комендантська година.

Про це у вечірньому відеозверненні до містян 25 лютого розповів міський голова Ковеля Ігор Чайка.

«Найперше дуже дякую кожному, хто в ці дні чергує на блокпостах на в’їзді в Ковель, охороняє об’єкти критичної інфраструктури або вже записався у батальйон територіальної оборони Ковеля.

Сьогодні бачив, скільки людей прийшло у наш військкомат, аби записатися добровольцем на фронт. Повірте, це надихає і розвіює будь-які сумніви в нашій спільній перемозі.

Сьогодні ми сформували окремий ремонтний підрозділ. Він у разі потреби ремонтуватиме нашу військову техніку, що рухається на підтримку прикордонників. Дуже дякую працівникам ковельських станцій техобслуговування, які зголосилися виконувати таку роботу добровільно», – зазначив мер.

Стосовно системи оповіщення, то Ігор Чайка констатував, що «вона недосконала, тому що її роками ніхто не оновлював». Однак 25 лютого вирішено, що віднині сигнали тривоги у місті залізничників будуть транслювати на FM-хвилі радіо «Аверс».

«Майже 200 людей прийшли сьогодні у лікарню, щоб здати кров. Це вчетверо більше, ніж наші медики можуть переробити за добу. Тому кожному донору визначили конкретну дату для забору крові.

Лікарня отримала три резервні генератори. Це забезпечить зберігання банку крові, безперебійну роботу відділень переливання крові та приймального, а також роботу кисневого концентратора.

А у разі перебоїв із продуктами харчування для хворих наші підприємці зголосилися допомогти вирішити і цю проблему.

Лікарня має достатні запаси води, пального, а відсьогодні може використовувати для своїх потреб і дві польові кухні», – прозвітував посадовець.

Також упродовж дня в Ковелі займалися поселенням людей, які прибули з території бойових дій.

«Для великих груп біженців ми підготували приміщення у наших навчальних закладах», – резюмував міський голова.

Читати ще: У Луцьку виготовили протитанкові їжаки для оборони міста

Тим часом, як повідомляють у Facebook, ковельські залізничники цілодобово готують протитанкові їжаки та передають ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українка Показати IP 26 Лютого 2022 09:54
Разом, ми сила! Наші чоловіки найкращі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus