USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вулицями Луцька пройшло монаше паломництво. Фото

9 Лютого 2019 16:01
Представники монашества з усієї України з’їхалися до Луцька, аби долучитися до заходів із нагоди відзначення Дня богопосвячених осіб, зокрема взяти участь у спільній ході.

Так, Всеукраїнська проща монашества Української греко-католицької церкви під гаслом «Мій Володар – Христос, і я буду Йому вірний», тривала 9 лютого.

Захід пройшов за ініціативи патріаршої комісії УГКЦ у справах монашества, з благословловення блаженнішого глави УГКЦ Святослава та за погодження правлячого єпископа Луцького екзархату УГКЦ преосвященного владики Йосафата Говери.

Проща та молитовна хода в Луцьку відбулися не лише за участі представників духовенства та монахів, а й мирян.
Молитовна хода стартувала від монастиря Святого Василія Великого через вулицю Задворецьку до Київського майдану, де біля пам’ятного знаку борцям за волю і незалежність України паломники зробили невелику зупинку, аби в молитві згадати всіх, хто стоїть на варті нашої держави.

«21 листопада, коли відзначають День архістратига Михаїла, завжди маємо моління. Ми молимося за Героїв Небесної Сотні, за тих, хто віддав життя за волю України. У цей день приходить думка, що це є наші новітні ангели. Сьогодні ми також зупинилися, аби подякувати Богові за ангелів ХХІ століття, щоби подякувати Богові за тих людей, які нас супроводжують, які допомагають формувати наші монаші спільноти, за наших співпрацівників, за тих численних мирян, які стали нашою справжньою монашою родиною», – звернулися до присутніх духівники.
Опісля усі разом виконали «Молитву за Україну».
Далі паломництво вирушило проспектом Волі до Музею Волинської ікони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 9 Лютого 2019 17:19
"приїхали з усієї України", галичина то "вся Україна" ,чи і на Сході є неканоничні віри?
послушник Показати IP 9 Лютого 2019 17:29
Є дуже красиві монашки...
Не послушник Показати IP 9 Лютого 2019 17:36
Є дуже красиві монашки...
Всезнайко Показати IP 9 Лютого 2019 17:36
Раді, що їм ПЦУ і Томос по барабану...)))
скептик до Всезнайко Показати IP 9 Лютого 2019 21:21
не зовсім. на відміну від деяких так званих істіннолєгітімновєрующіх греко-католики, як і більшість інших конфесій толерантно ставляться до інших вірян
Андрій до скептик Показати IP 10 Лютого 2019 11:02
Вони толерантні до моменту, поки немає що ділити. Читайте історію
Андрій Показати IP 9 Лютого 2019 17:59
А вони в ПЦУ-СЦУ не переходять? Чому?
Анонім Показати IP 9 Лютого 2019 19:34
гарно
всезнайко Показати IP 9 Лютого 2019 19:44
мржливо ще не ціловані і голодні
ввп Показати IP 10 Лютого 2019 12:50
в Новому Заповіті написано йдіть і навчіть всі народи( слову Божому) , де написано закриватися по монастирям, молодим жінкам, а тим паче чоловікам, чи у них організм по іншому влаштований, якась середновічна єресь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus