USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Вулицю Чехова в Луцьку перейменували на честь командира батальйону «Карпатська Січ»

29 Листопада 2023 11:26
Вулицю Чехова в Луцьку перейменують на вулицю Олега Куцина – командира батальйону «Карпатська Січ».

Відповідне рішення прийняли 29 листопада на сесії Луцької міської ради.

Вулицю перейменують із 1 січня 2024 року без зміни нумерації об’єктів нерухомого майна.

Відзначимо, що Олег Іванович Куцин народився 1965 року в Івано-Франківську, де в той час навчалися його батьки.

Читати ще: У Луцьку хочуть перейменувати 10 вулиць. Які саме

У 1989 році Олег Куцин вступив у «Народний рух України за перебудову». 4 жовтня 1989 року, попри сувору заборону комуністів, вперше вивісив синьо-жовтий прапор у Тячеві. Брав активну участь у виборах до Верховної ради 1990 року. Учасник «Революції на граніті». Був головою Закарпатської обласної організації Всеукраїнського політичного об'єднання «Державна самостійність України».

З 2015 року очолював «Легіон Свободи», комбатантське об'єднання членів ВО «Свобода», які беруть участь у Війні на сході України.

З початком військових дій на сході України, наприкінці травня – на початку червня 2014 року, Олег Куцин організував волонтерську групу зі свободівців, яка почала збирати та доправляти допомогу українським військовим, які несли службу в районі окупованого Слов'янська Донецької області.

Тривалий час проживав у Луцьку.

Читати ще: У Луцьку спрямують не менш як 500 млн із бюджету громади на закупівлі для армії

На початку літа 2014 року спільно з побратимами вирішив вступити до лав Національної гвардії України. Створив Окрему добровольчу чоту «Карпатська Січ» 93-ї механізованої бригади Збройних сил України. У жовтні 2014 року «Карпатська Січ» зайняла позиції у селищі Піски, та залишалась там до березня 2016 року. За цей час чота стала ротою, взяла участь в обороні Донецького аеропорту, боях за Піски, шахту «Бутовка», Водяне, Опитне, Первомайськ.

Олег Куцин був поранений напередодні Різдва у бою за селище Піски. Загинув Олег Куцин 19 червня 2022 року на командному пункті у селі Вірнопілля від прямого влучання російської артилерії.

Він отримав численні нагороди: нагрудний знак «За оборону Донецького аеропорту», нагрудний знак «Знак пошани», «Золотий значок» ВО «Свобода», почесний громадянин міста Тячів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ігор Показати IP 29 Листопада 2023 12:28
Що, Луцьк не має своїх Героїв? Є же! Куцин ніколи не жив в Луцьку. Іменем Олега Куцина в Україні вже названі 5 вулиць, зокрема нова вулиця в місті Стрий Львівської області. У Тячеві Закарпатської області та Руському Полі на честь комбата перейменовано вулиці Пушкіна, в Ізюмі та Конотопі — вулиці Гастелло. Одній з вулиць Харкова пропонують дати ім’я Олега Куцина — командира добровольчого батальйона "Карпатська Січ" і батальйона "Легіон Свободи". Пропозицію щодо перейменування до Харківського міського голови Ігоря Терехова надіслав президент історичного клубу "Холодний Яр" Роман Коваль. Ось-ось вулиця Куцина буде у Києві, є петиція
Експерт до Ігор Показати IP 29 Листопада 2023 14:51
Справа в тому, що ті, хто просуває питанням перейменування вулиць у Луцьку - йдодефіцитні гавстріяки з якогось галицького села. Вони будуть дуріти доти, доки саме місто не перейменують в який-небудь "Нью-Стрий"! На рахунок героїв - Ви праві на 100%! Є той же Андрій "Тренер" Романов, який загинув одним з перших. Але на Волині керують галичани. Їм наша історія і наші герої - до спини.
До Ігор до Ігор Показати IP 30 Листопада 2023 10:17
Куцин жив у Луцьку. Тут ще й зараз живуть його жінка та дочка, яка народилась у Луцьку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus