USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вулицю в Луцьку пропонують назвати на честь захисника Луганського аеропорту

21 Березня 2023 19:26
Вулицю Бенделіані в Луцьку, що в районі ЛПЗ, пропонують перейменувати на вулицю Сергія Климчука – загиблого захисника Луганського аеропорту, почесного громадянина міста.

Таку пропозицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій подала донька Героя Вікторія Климчук.

Читати ще: Донька загиблого на сході лучанина Сергія Климчука – про шлях батька на війну, свої сни та останню телефонну розмову

«На виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та вшановуючи пам’ять полеглого на російсько-українській війні у 2014 році військового-добровольця, лучанина Климчука Сергія Дмитровича варто перейменувати вулицю Бенделіані (Чічіко Бенделіані – це герой Радянського Союзу) на вулицю Сергія Климчука.

Климчук Сергій Дмитрович 10 років проживав на вулиці Бенделіані, 1а. Там розміщено меморіальна дошка на його памʼять. За захист України в російсько-українській війні 2014 року був нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеню» (посмертно), нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно) та званням «Почесний громадянин міста Луцька» (посмертно)», – вказано в тексті петиції.
Підтримати пропозицію Вікторії Климчук можна тут.

Нагадаємо, аби петиції розглянула Луцька міська рада, за 15 діб її мають підписати мінімум 300 людей.

Довідка

Сергій Климчук (1969-2014) – викладач кафедри права Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна», член Стрілецького братства міста Луцька, активний учасник Революції Гідності, старший сержант ЗСУ (батальйон «Айдар»). Загинув 17 серпня 2014 року на Луганщині від осколкового поранення в голову, коли під мінометним обстрілом переносив до укриття поранених побратимів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олек Показати IP 22 Березня 2023 01:18
Just do it
волинянин Показати IP 22 Березня 2023 18:49
Сергій Климчук тривалий час був членом партії Регіонів, на керівних посадах партії, а 4.03.2014 року був призначений секретарем Волинської обласної виборчої комісїї від партії Регіонів (zakon.rada.gov.ua від 4.03.2014). Він з партії так і не вийшов, служив їй вірою і правдою. Якби не партія Регіонів, то і не було війни. В грудні 2013 року група волинських юристів їздила на Антимайдан, щоб підтримати режим Януковича і Сергій був серед них. Не хотів чіпати цю тему, але смерті майданівців, пам'ять про них не дають спокою.
Лучан Показати IP 20 Квітня 2023 21:03
Вічна пам'ять нашими героям! Але в честь Климчука названа вулиця в селі Троянівка (район Маневичі), де він народився і закінчив школу. Можливо вулицю в місці Луцьку варто перейменувати в честь інших Героїв, які тут виросли. Кожного Героя треба вшанувати. Вулиць в місті не так багато, а Героїв на жаль.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus