USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вусенко рекомендують пікетувати офіси нардепів, які проти зняття недоторканності

26 Вересня 2017 16:21
Депутату Луцької міської ради та колишньому секретарю міськради Юлію Вусенко, яка вимагає від нардепів скасування депутатської недоторканності, порадили приходити з плакатами та наметами до офісів тих народних обранців, які не голосуватимуть за відповідний законопроект.

Про це йшлося під час публічного діалогу «ВиБОРИ: нові правила» у Луцьку 26 вересня.

Лідер напрямку «Контроль публічних фінансів» ГО «Центр UA» Андрій Андрушків розповів про низку законодавчих рішень щодо обмеження депутатської недоторканності, які перебувають на розгляді Верховної Ради. Йдеться про те, щоб корупціонери не змогли ховатися за депутатським мандатом. І мова йде не про повне скасування недоторканності, що зробило б політиків зручними фігурами для атак з боку силових структур, а вказується на те, що необхідно напрацювати механізм, аби корупціонери не змогли ховатися за депутатським мандатом. Потрібно, мовляв, відділити кримінальні злочини від політичної позиції. Зокрема, необхідно дозволити переслідування за кримінальні правопорушення. Своєю чергою, НАБУ та органам правопорядку, на думку Андрушківа, повинен бути дозволений повний спектр слідчих дій, щоб забезпечити невідворотність покарання та не робити захисний щит з депутатського мандату.

Нардеп Ігор Гузь зауважив, що голосував за зняття недоторканності в цілому, хоча розуміє, що зняття не відбудеться та погоджується, що на 100% знімати недоторканність з депутатів не можна. Він розповів, що чинив злочин, перекриваючи міжнародну трасу «Київ-Ковель-Ягодин», взявши на себе відповідальність. І якби не було недоторканності - відбувся б суд.

Член фракції «УКРОП» у Луцькій міськраді Борис Смаль зазначив, що потрібно припинити маніпулювати поняттям зняття депутатської недоторканності. Тим, хто може проголосувати за скасування недоторканності, вона нецікава, а якби недоторканності не існувало, ті нардепи, які дозволили б виступати проти діючої влади, давно сиділи б у в’язниці.

Голова Волинської обласної організації партії «Самопоміч» Юлія Вусенко наголосила, що не хоче чути від парламентарів того, що вони не скасують недоторканність. На її думку, багато хто женеться за тим, щоб від скликання до скликання користуватися таким привілеєм.

Своєю чергою, голова фракції «Народний контроль» у Луцькій міськраді Павло Данильчук зазначив, що усі вже сміються з обіцянок зняття недоторканності. Він пропонував лишати недоторканність лише на час виконання обов’язків народного депутата.

Своєю чергою, Ігор Гузь нагадав, що відбуватиметься чергове голосування, тож можна буде подивитися, хто з нардепів-волинян підтримає законопроект.

«Я буду чекати, що Ви перша з плакатом та наметом прийдете під офіс окремих нардепів від Волині. Ми знаємо їхні прізвища. І не тільки з наметами, прапорами та плакатами. Ви активніше дотримуйтеся позиції, тоді я буду Вас підтримувати. Але я хочу дочекатися голосування і гарантую, що Ви під мій офіс в цьому плані не прийдете. Я проголосую «за», а низка моїх колег, я гіпотетично думаю, не проголосують. Ми нагадаємо потім цю історію», - звернувся нардеп до Юлії Вусенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Знаюча Показати IP 27 Вересня 2017 09:00
Хто така Вусенко? Стане депутатом тоді і говоритиме про зняття недоторканості

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus