USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Ви нічого не зробили за 9 місяців, – голова ОДА до керівника департаменту АПР

13 Листопада 2018 13:07
Аграрії на Волині досі не отримали 50 мільйонів передбаченої державою підтримки через недопрацювання та «розгільдяйство» чиновників ОДА та райдержадміністрацій.

Про це йшлося під час наради голови облдержадміністрації з головами райдержадміністрацій щодо державної підтримки сільськогосподарських виробників 13 листопада.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко зауважив, що агропромисловий комплекс Волині не найгірший у державі, однак директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко, мовляв, лукаво пише, що область четверта-п'ята серед регіонів Західної України, але по Україні Волинь, зі слів голови ОДА, на 14-15, якщо не на 20 місці.

Отже, подібні заяви Юрія Горбенка – «лукава річ» і не варто розчленовувати Україну навіть у статистиці. Олександр Савченко відзначив, що Волинь відстає від інших областей, тому що недопрацьовує влада. Так, голови райдержадміністрацій не змогли організувати голів ОТГ та сільрад і достукатися до них, розповісти про те, що надає держава.

«Не розумію, чому у нас половина людей каже, що погано жити, і ніхто не хоче брати кошти, передбачені державними програмами на підтримку малого і середнього фермерства. Сьогожні в нас нулі за багатьма питаннями. Ми маємо 50 мільйонів на підтримку сільгоспвиробників і знову їх не освоюємо», - обурився голова облдержадміністрації.
Олександр Савченко зазначив, що перед будинком одного з керівників стояли активісти, які стверджували, що той їм не дав отримати кошти на підтримку.

«Ми націлені на те, щоб всі отримували допомогу від держави, а чомусь ніхто не бере. Не дай Бог дізнаюся, що ми їм даємо допомогу за якийсь откат!», - наголосив голова ОДА.

Своєю чергою, Юрій Горбенко повідомив, що аграрії Волині отримали вже 28 мільйонів допомоги, надійшло ще 11 мільйонів, тож загалом вони отримають майже 40 мільйонів. Додатково фермери і сільгоспвиробники зможуть отримати ще 50 мільйонів. Це зобов’язує чиновників донести інформацію до населення, тому що лишилося менше ніж місяць часу (документи на отримання допомоги приймають до 5 грудня). До прикладу, 2,5 тисячі гривень може отримати господар, який утримує телят віком до 12 місяців. Відповідно до змін до постанови про підтримку фермерських господарств, малі фермери, які мають обіг до 20 мільйонів гривень, можуть отримати до 60 тисяч гривень компенсації за придбане насіння сільськогосподарських рослин.
Голова ОДА різко розкритикував роботу департаменту АПР, відзначивши, що у селах люди «працюють цілодобово, щоб утримувати молодняк і в них немає часу читати ваші постанови, порядок оформлення та таке інше». Юрій Горбенко відповів, що для цього працює робоча група. Втім, на думку Олександра Савченка, варто приходити у кожну хату та пояснювати, натомість директор департаменту «перебуває в хмарах».

«Я буваю в сім’ях, а ви ні. У вас в департаменті 23 чоловіки, можна скоротити наполовину, якщо їм не треба ходити в сім’ї, хай сидять і папери свої перебирають. Ви за дев’ять місяців нічого не зробили, а за півтора збираєтеся зробити», - звернувся до керівника департаменту агропромислового розвитку голова ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
факт Показати IP 13 Листопада 2018 13:46
Але про звільнення_ ні слова!
не факт до факт Показати IP 13 Листопада 2018 14:26
а якщо Горбенка звільнити, то всі відразу отримають дотації на молодняк ВРХ? Дивовижна вказівка: "їм ніколи читати ваші постанови, а ви ходять по хатах"...
Василець Показати IP 13 Листопада 2018 14:18
В свого друга Олеся навчився
чий друг Показати IP 13 Листопада 2018 15:00
Олесь чий друг? Горбенка чи Савченка?
Анонім Показати IP 13 Листопада 2018 15:36
Та Горбенко і за 90 місяців нічого не зробить...
Тоша Показати IP 13 Листопада 2018 20:50
А може хай держава за попередні програми розрахується, шановний Олександр Ілліч? А...?
Олександр Показати IP 13 Листопада 2018 21:18
Горбенко класний мужик.Особисто його знаю більше 7 років,хороша позитивна людина.
Олександр Показати IP 13 Листопада 2018 22:07
Горбенко класний мужик.Особисто його знаю більше 7 років,хороша позитивна людина.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus