USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Виділених Урядом грошей на квартири не вистачає, - родини загиблих волинян

5 Грудня 2016 16:12
Родини загиблих волинян прийшли до голови ОДА з проханням допомогти їм придбати належне житло, адже коштів, виділених Урядом, не вистачає. Проте голова ОДА запропонував «дожимати власників» і з ними домовлятися, щоб знизити вартість житла.

На прийом до голови ОДА прибули дружини загиблих волинян. Нагадаємо, Уряд виділив кошти на купівлю квартир родинам загиблих бійців в АТО та інвалідам І та ІІ груп. Однак, розповідають жінки, вартість квадратного метру житла на первинному та вторинному ринку знано вища, аніж визначена Кабміном.

Крім того, якщо говорити про вторинне житло, то за таку суму можна придбати квартири, в яких потрібен ремонт. А сам ремонт лягатиме на плечі тих самих вдів: адже нікому більше ремонтувати стару каналізацію чи електропроводку. Як з’ясувалося в результаті аналізу ринок наявного житла та обирання варіантів, на пристойні квартири не вистачає коштів, виділених урядом. І хоч в деяких місцевих радах долучаються і місцеві бюджети, але в середньому родинам не вистачає 4-7 тисяч доларів на купівлю помешкання. Отож родини наважилися прийти в обласну раду з проханням виділити хоча б частину коштів з обласного бюджету, в міру можливості.
Проте, коли жінки прийшли на прийом до голови ОДА, Володимира Гунчика, той їм запропонував шукати варіанти і подавати їх. Мовляв, тоді працівники ОДА сідатимуть з власниками і домовлятимуться про зниження ціни.

«Якщо це забудовник, то впливатимемо на нього, щоб на ваших квартирах він ставив нижчу рентабельність і не заробляв на вас. Якщо це вторинне житло – запрошуватимемо власників і будемо впливати на нього, я маю всі повноваження. Ми подамо ще декілька альтернатив. Якщо вичерпаються ці варіанти – будемо стукати в Кабмін», - полум’яно переконував він.
Лише тоді, як ці важелі не подіють, переконує, готуватимуть обласну програму дофінансування. І уже не цього року, а, ймовірно, 2017-го. Урешті жінки вийшли з кабінету з обіцянкою: коли подадуть варіанти житла, в ОДА власників «переконуватимуть» їм продати ці квартири.

Але, зауважують ініціаторки зустрічі, чимало власників, особливо на вторинному ринку, не поспішають взагалі мати справу з державними коштами. Адже ці доходи доведеться «засвітити». Крім того, якщо з ними почнуть представники влади вести «профілактичні бесіди», стане ще більш проблемно придбати квартири. А ось первинного ринку, за межами Луцька, - мало, адже розбудовується хіба що обласний центр, у інші міста і населені пункти забудовники йти не поспішають. Тому більше родини загиблих покладають надії на прийняття обласної програми і сподіваються, що вдасться місцеву владу таки спонукати її прийняти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Мойша Показати IP 5 Грудня 2016 16:27
Покі до держави достукаються, вже будуть і нові чоловіки і дітки, якщо вже немає...
Фокс В.М. Показати IP 5 Грудня 2016 16:54
Як може вистачити коли розкрадають чиновники сотнями міліонів . Всі на зарплатах і звідки не візьмись міліонні статки . Це тільки те ,що показали в деклараціях , а що приховали ... нам і не снилося !
Я Показати IP 6 Грудня 2016 22:15
Так вони ж великі гроші получили, хай ще самі докладуть. Труби і проводка, а простим людям, шо держава ремонти робить?
До пані Показати IP 6 Грудня 2016 22:17
Чого одним покупляли, шо могли, і дівчата ще самі доплачували, а другим дають на первинному ринку?
До гунчика Показати IP 6 Грудня 2016 22:22
Ха, він заставить когось продати власне житло дешевше, бо то вдовам! Зрозуміло, забудовник, а якщо просто власник, то шо в нього своєї сім'ї не має, і ше невідомо, чого він ТУ квартиру продає, з якого горя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus