USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вихованці дитбудинку бавились із байкерами. ФОТО

11 Вересня 2011 09:02
Близько двох десятків волинських байкерів 10 вересня навідались у дитячий будинок «Сонечко» у місті Ківерці з благодійною метою – привезли дітлахам іграшки та покатали їх на своїх «залізних конях».

Чоловіки у шкірянках їхали до дітей цілою делегацією – усі гуртом вирушали з Привокзальної площі Луцька з прикріпленими до мотоциклів національними стягами. Спершу байкери-благодійники проїхались центром міста, а вже потім вирушили у Ківерці.








Як розповів один з організаторів акції, луцький байкер Юрій Сілюк, у дитбудинок «Сонечко» позаклубні або ж «вільні байкери Луцька», як вони себе іменують, приїздять вже не вперше.

«Ми вже вдруге тут за цей рік. А взагалі я тут був разів п’ять. І буду приїздити зі своїми друзями ще. Бо ці діти, як ніхто потребують уваги», – каже він.

Тому, аби порадувати сиріт та інвалідів, які тут виховуються, волинські байкери скидаються грошима, купують необхідні іграшки, порадившись напередодні з директором закладу.

Цього разу вони привезли дітям триколісні велосипеди, конструктори, пазли, машинки, м’ячі. Вихователі розповідають, що саме цього дітям бракувало. А коли благодійники привозять іграшки, то для дітей це найбільше свято.










Директор дитячого будинку «Сонечко» Галина Хижняк зізналась: її вихованці по-особливому чекають хлопців на мотоциклах і зовсім їх не бояться. Значення слова «байкер» цим дітям пояснювати не треба, розповідає вона.

«Вони такі класні хлопці. Видно по очах їхню доброту. Діти їх дуже люблять», – говорить жінка.

Та і самі байкери переконують, що знайти спільну мову з цими дітьми не важко, бо майже всі малюки охоче йдуть на руки. Але найбільше задоволення для них – покататись на байку.

«Вони не вважають, що байкер – це щось таке страшне. Це стереотип, навіяний іноземним кіно. Насправді це досить таки адекватні люди при нормальних посадах. Тільки замість сидіння по барах у вільний від роботи час, або гри у футбол, сідають на мотоцикл і їдуть куди-небудь так кілометрів за п’ятсот, аби побачитись з друзями, познайомитись з новими людьми», – розвінчує стереотипи про байкерів Юрій Сілюк.










Як розповіла директор дитбудинку, нині у «Сонечку» виховується 36 дітей віком від 2 до 7-8 років, переважають хлопчики. Тут є як діти-сироти, так і діти з вадами розвитку, вихованням яких батьки займатись не в силах.

Галина Хижняк каже, що займатись розвитком дітей з розумовою відсталістю чи ДЦП дуже важко.

«Понад 80% дітей мають важкі мовленнєві розлади. Дуже мало говорять. З ними дуже важко. У звичайні садочки їх не беруть. Ці діти обмежені в просторі. Але насправді вони дуже сонячні, їх просто треба зрозуміти. Вони вміють гратись, ділитись іграшками. І приїзд байкерів для них – це особливий день», – розповіла Галина Хижняк.

«Нам зараз дуже не вистачає спортивного обладнання для фізкультури. А ще старші діти дуже мріють про двоколісні велосипеди», – додала вона.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
велобайк Показати IP 11 Вересня 2011 10:08
классные ребята, детишкам праздник сделали...спасибо, байки!
LEV Показати IP 11 Вересня 2011 11:40
Молодці !!! для дітей мабуть одне з найкращих свят.
Бармен Показати IP 11 Вересня 2011 12:42
Молодці, так тримати. І дітям цікаво і користь для діток!!!
тетяна Показати IP 11 Вересня 2011 20:14
Ви дуже, дуже молодці!!!! велика повага Вам!! побільше б таких було ..то може змінилось би щось до кращого!!!
rgw Показати IP 11 Вересня 2011 20:34
попіарились на дітях, молодці дяді! а от яка користь від спілкування з продимленими курягами дітям - велике питання. "нехай ваша права рука не знає що робить ліва" - оце справжня благодійність а тут купа камер, кореспонденти - чистий піар. фу:(
Kventin до rgw Показати IP 12 Вересня 2011 10:03
Але ж ти і Олігофрен!!! Який піар? Піар чого? Що вони в політику ідеть, чи що??? А ти сам(а) хоч щось таким діткам зробив?
просто так Показати IP 11 Вересня 2011 21:38
не байкери теж це можуть робити:) алеви, просто супер, байкери Луцька:)!
Зая Показати IP 12 Вересня 2011 09:10
Справді МОЛДОДЦІ!!!! Порадували діток, допомогли..... Добрі справи завжди повертаються сторицею. Здоров"я таким людям та Божої благодаті.
Семен Показати IP 12 Вересня 2011 09:15
Саме головне, що щиро та безкорисно, а не так як козюра з своїм дружбаном майданчики дитячі перед виборами "даруали".
SPIKER Показати IP 12 Вересня 2011 09:59
до rgw:все в житті піар,крім некролога...а от що зробив ти,аби про тебе могли так само сказати...тикати в клавіші з тупими каментами всякий зможе,а жопу відірвати і почати шось робити,не кожен...
Тест45 Показати IP 12 Вересня 2011 10:30
Повністю згоден з rgw. Добродійність - це таке про що в газетах не пишуть бо вона здійснюється таємно. А це PR-акція.
Mirna до Тест45 Показати IP 12 Вересня 2011 14:36
до Тест45 якби ви бачили очі тих дітей, язик би не повернувся говорити про піар...
volynskij Показати IP 14 Вересня 2011 09:55
та мать його туди той піар!!! срати!!! от хто писав про той піар був там??? там був??? коли те дитя підходе і питає "дядя а коли ви ше приїдете?" то дійсно аж не по собі робиться... треба ше приїзжати... нехай як воно є, шо так а шо не так, але треба таку акцію і надалі проводити!
зарррраззаааа Показати IP 26 Жовтня 2011 21:49
легко говорити ай-я-яй.... а ви зробіть... суспільство стало безглуздим, бо втратилась любов і піклування... мені матеріально не вистачає коштів допомогти, але любові досить на всіх дітей світу... прикро, що однієї любові не досить, щоб підняти цих дітей... і дякувати Богу, що є такі люди... уклін вам і наснаги... всі потребують уваги і ласки, без цього життя не існує...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus