USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Виконком підвищив плату за комунальні послуги у Ковелі

6 Березня 2019 10:28
Члени виконкому одноголосно прийняли рішення про коригування тарифів, тобто збільшення плати за утримання будинків і споруд, прибудинкових територій, вивіз побутових відходів, технічне обслуговування та ремонт ліфтів. Нові тарифи введуть в дію з 9 березня 2019 року, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Представники жеків зростання тарифів на воду пояснили тим, що на державному рівні підняли вартість електроенергії та мінімальної заробітної плати. Тому, щоб не допустити збитковості підприємства, коригування діючих тарифів вкрай необхідне. Керівник жеку – Віктор Мохнюк каже: основна причина зростання плати за воду – збільшення рівня зарплати.



«З 1-ого січня мінімум цей зріс від 3723...з 1 січня 4173 гривні це на 450 гривень більше, ми змушені виплачувати нашим прцівникам...мінімум встановлюється на державному рівні», – каже Віктор Солов'янчук, керівник РЖКП№ 1 м. Ковель.

З його слів, коригування тарифу збільшиться до 9%.

«Коригується до 9% це в залежності в різному будинку по різному. Є такі будинки, що збільшується 5-6%, бо в нас по різних будинках різна кількість послуг і це різний процент підняття цього тарифу», – пояснює Віктор Мохнюк.

Керівники жеків кажуть: через те, що доходи на підприємстві не збільшились, а заробітна плата зросла, дані фактори призводять до збитковості.

«За рахунок наших збитків в нас є показники за січень місяць підприємство по утриманню будинків вже отримало збитків 107000», – додає керівник РЖКП№ 1 м. Ковель.

Член виконкому Микола Заікін запитав у керівників жеків щодо калькуляції витрат. Проте вони не змогли дати йому відповідь, тому чоловік додав: вони не розуміються в цифрах та не хочуть їх вивчати.

Пенсіонер Юрій Олексюк каже: керівники жеків не знають, що таке калькуляція.

«Я два роки звертаюся до керівника з проханням надати калькуляцію витрат по кожній складовій даної структури, щоб можна було бачити, звідки береться заробітна плата в керівника», – пенсіонер Юрій Олексюк.

Депутат Ковельради Ігор Пініс каже: проблема полягає в тому, що комунальні підприємства працюють за принципом колишнього СРСР.

«Категорично проти будь-яких підвищень тарифів через те, що досить перекладати відповідальність на людей», – каже депутат.

Ковельчанка Галина Артюшенко обурена роботою комунальних служб.

«Ми не знаємо, що добувають у нашому будинку, там весь час копають...там страшне розбивають той фундамент», - каже жінка.

Депутат Ковельради Галина Стасюк запропонувала зняти премії з керівників.

«В мене пропозиція до вас до керівників комунальних підприємств зробити їм таку зарплату, як у простих прибиральниць. Я за те, щоб люди достойно жили...зніміть премії із своєї свити і буде коригування», – пропонує Галина Стасюк, депутат Ковельради.

Тим часом, секретар Ковельради Віра Стасюк почала захищати мера міста.

«Галино Олексіївно, я пам’ятаю ті слова, коли ви хвалилися, що маєте більшу зарплату ніж міський голова...Тільки гнобите начальників. Краще подумайте про людей, які дійсно получають низьку зарплату», – каже секретар Ковельради Віра Федосюк.

Між жінками розгорілася палка дискусія.

За пропозицією очільника міста члени виконкому одноголосно прийняли рішення про коригування тарифів, тобто збільшення плати за утримання будинків і споруд, прибудинкових територій, вивіз побутових відходів, технічне обслуговування та ремонт ліфтів. Нові тарифи введуть в дію з 9 березня 2019року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Свідомий Показати IP 6 Березня 2019 11:39
Люди проти але рішення підняти, поки біля корита злодії і бариги, Україна буде пропаща
Однозначно! Показати IP 6 Березня 2019 16:25
Лохам тарифи ,панам з контори -збільшення зарплат.Все по чесному.
Народ Показати IP 6 Березня 2019 18:04
Кіндер даун і його шмара
Анонім Показати IP 7 Березня 2019 10:22
Причому тут збільшення зарплат?...Ще раніше коли за ЖЕК підняли ціну платіжки до 200 грн, прибиральниці яка грибе сміття біля мого дому ні копійки до зарплати не додали. І тут виходить, що чиновники піднімають зарплату собі...У нас так ніколи нічого не зміниться на краще, доки є такі чиновники.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus