USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Вилучено речовин та обладнання на 2,5 млн грн: волинські оперативники припинили діяльність двох нарколабораторій та затримали наркодилерів

9 Листопада 2023 15:32
Задокументували та припинили діяльність нарколабораторій з виготовлення особливо небезпечної психотропної речовини амфетаміну співробітники управління боротьби з наркозлочинністю у Волинській області спільно з працівниками відділу кримінальної поліції та слідчими Ковельського РУП за процесуального керівництва Ковельської окружної прокуратури.

Про це інформують у ГУНП Волині.

Під час реалізації оперативної інформації волинські оперативники вийшли на групу осіб, яка облаштувала нарколабораторії та збувала амфетамін по всій Україні.

Встановили, що організував незаконний промисел 31-річний житель Житомирщини.
Як розповів начальник управління боротьби з наркозлочинністю в області Олег Зубко, фігурант добре орієнтувався в сфері органічної хімії та досконало знав процеси синтезу хімічних компонентів і сполук. Нарколабораторії зловмисник розмістив в одному із сіл Житомирської області: там і виготовляв психотропи, а для реалізації речовин залучив 38-річного киянина.
Збували наркотики гуртовими партіями по всій території країни під вигаданими анкетними даними.

Учора, 8 листопада, поліцейські провели низку санкціонованих обшуків, у тому числі за місцями проживання наркодилерів. Вилучено речовину, схожу на амфетамін, кущі конопель і сухі коноплі, лабораторне обладнання для виготовлення психотропних речовин, лабораторне обладнання для вирощування елітних рослин конопель, ємності з кислотами та прекурсорами, гроші, зброю та боєприпаси – пістолети, гранати й набої.
Усе це скерували на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Правоохоронці встановили, що загальна вартість вилучених засобів за цінами чорного ринку складає понад 2 500 000 гривень. Щомісячний прибуток від такої діяльності становив близько 200 000 гривень.
Двох спільників слідчі затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Триває розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.
Окрім того, внесено відомості до ЄРДР ч. 1 ст. 313 (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням), ч. 1 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

За це зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Листопада 2023 15:47
Конкурентів Хімпрому зачищають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus