USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Винахідник з Волині створив ще одне авто на дровах

4 Червня 2023 19:54
Майстер із села Осівці Камінь-Каширського району Олег Семенюк створив ще одну автівку на дровах.

Про це пише Волинь-нова.

Для винахідника це не перша машина на альтернативному паливі. Торік у лютому чоловік переобладнав свою «Волгу» на дешевше для поліського краю паливо. Тоді про нього з інтернету вся Україна довідалася – автомобіль, який їздить не на бензині, привертав увагу, хоч би де з’явився господар на своїй новинці. Новому «Авто-2 на дровах» тепер і бездоріжжя не страшне.

«Зробити УАЗика на дровах я задумав ще тоді, як переобладнував «Волгу», – розповідав Олег В’ячеславович, – бо ж то для села – просто супер. Як дощі підуть, то «Волгою» неможливо доїхати на поле, де вирощую малину. Та на той час не було на це грошей – довелося відкласти цю затію».

Але від свого задуму чоловік не відмовився і торік восени уже придбав УАЗ. Довелося помудрувати, де прилаштувати генератор. Якщо у «Волзі» він добре «вписався» в багажнику, то тут треба було, за словами винахідливого майстра, подовжити раму й там його встановити. Одне слово, в салоні агрегат місця не займає.

«Про цю новинку на Камінь-Каширщині ще мало хто знає, – каже Олег В’ячеславович, – бо я тільки раз їздив УАЗиком на дровах до райцентру. Випробовував його ще на польовій дорозі. Бачу, що все нормально».

Коли мова зайшла, в кого він, такий винахідливий, вдався, чоловік розповів, що з дитинства любив майструвати, конструювати. Навчаючись у школі, відвідував гурток авіамоделювання. Згадав свого керівника Сергія Даниловича – уродженця Осівців, який нині десь біля Луцька живе.

А ось дружина спершу насторожливо реагувала на нове хобі чоловіка.

«Коли я переобладнував «Волгу», то скажу, що не в захваті вона була. А зараз дуже задоволена, що маємо такого УАЗика, для якого бездоріжжя не страшне. А головне – не треба купувати бензину. Дров я вже заготовив – вистачатиме», – завершує чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дешево для полісся Показати IP 4 Червня 2023 20:43
Еге, всі перейдемо на тікі автівки, як швидко Карпати лисими як моя голова будуть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus