USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Винуватця смертельної ДТП на Потебні у Луцьку взяли під варту

2 Жовтня 2020 14:36
Чоловіку речниці поліції Волині Ольги Бузулук Роману Бузулуку, який спричинив смертельну ДТП на вулиці Потебні у Луцьку, обрали міру запобіжного заходу. Його взяли під варту із правом внесення застави.

Про це стало відомо 2 жовтня під час засідання Луцького міськрайонного суду, пише ВолиньPost.

Головував на засіданні суддя Анатолій Марчук.

Прокурор – Ігор Смага, слідчий – Олександр Нестерук, адвокат Бузулука – Олександр Лавренчук.

На початку засідання адвокату доньки загиблої Олександру Волощуку відмовили в участі у розгляді питання, мовляв, немає даних про те, що Тетяну Яблонську (доньку загиблої) визнали потерпілою. Волощук каже, що відповідна заява є, проте до клопотання її не долучили.

Цікаво, що до матеріалів долучили заяву від 28 вересня Ольги Бузулук, яка є свідком у справі, про те, що Роман Бузулук вчиняє над нею домашнє насильство, зокрема психологічний плив.

«Роман Бузулук може впливати на свідка і фактично не може знаходитися під домашнім арештом, оскільки проживає з Ольгою Бузулук», – сказав прокурор.

За словами слідчого, Роман Бузулук може переховуватись від суду, впливати на свідків і потерпілих, спотворювати докази, невчасно прибувати на виклики, змінювати місце проживання тощо, тож вважає доцільним взяття під варту підозрюваного на 60 діб. До того ж, Бузулук неодноразово вчиняв адмінправопорушення, в тому числі перевищення швидкості.

Захисник Лавренчук каже, що Роману Бузулуку шкода за наслідки аварії і підозрюваний буде сприяти досудовому розслідуванню. Підозрюваний не заперечував, що перебував у стані алкогольного сп‘яніння, проте, за словами адвоката, швидкість руху транспортного засобу не могли визначити достеменно.

Читати ще: «Я жодним чином не захищаю чоловіка», – речниця поліції прокоментувала смертельну ДТП у Луцьку

«У клопотанні немає жодного доказу, які б обґрунтовували міру запобіжного заходу тримання під вартою. Докази подані в неповному об’ємі. Додатків із фото та відео у клопотанні немає», – заявив адвокат. Він підтвердив, що Бузулук на момент ДТП керував авто тещі, яка «довіряла йому і довіряє», та може забезпечити його місце проживання на період досудового розслідування. До того ж, теща Романа Бузулука готова прибути із Головного, де й приписаний Роман Бузулук, як свідок у справі.

У підсумку, Романа Бузулука вирішили взяти під варту до 30 листопада із правом внесення застави – 168 тисяч 160 гривень.

Нагадаємо, 30 вересня увечері Роману Бузулуку повідомили про підозру в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої (ч. 2 ст. 286 КК України).

Слідство встановило, що увечері 27 вересня 2020 року чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за кермом автомобіля Infiniti-QX50, на вулиці Потебні у Луцьку порушив правила дорожнього руху, що призвело до зіткнення його авто із автомобілем Volkswagen Passat B6.

У результаті ДТП загинула 47-річна жінка. Ще одну пасажирку автомобіля «Volkswagen Passat B6» доправили у лікарню з травмами.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування. Санкцією ч. 2 ст. 286 КК України за порушення правил безпеки дорожнього руху, особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
К.лучанин Показати IP 2 Жовтня 2020 15:09
Побачимо що вирішить наш гуманний суд. За подібну смертельну аварію в Москві актору М.Єфрємову дали 8 років , а Бузулуку світить від 3 до 8 . І я думаю ,що він взагалі не буде сидіти і його відмажуть, тому в нас гнила судова система. В нас анархія і хаос в державі.
232 Показати IP 2 Жовтня 2020 15:36
Нє могє в то увєжичь!
) Показати IP 2 Жовтня 2020 16:13
160к .. ахаха, даже Інфініті побитий на більше затягне. Одним словом він вже дома
Народна прокуратура Показати IP 2 Жовтня 2020 17:30
Давно так не сміявся з недолугої версії адвоката. Якось логічно б будував захист: теща, бачите-но повністю зятьку довіряє, а донька стверджує про насильство у сім'ї. Або донька неадекватна, що не має довіри мами, або зятьок бреше. Друге: цікава працівниця поліції, яка не може розібратись з сімейним насиллям. Видно, заднім числом заяву кинула, в паніці відмазуючись від того, що будучи присутньою в автомобілі з п'яним водієм, не зупинила його і всупереч Закону "Про поліцію" не вжила заходів до охорони місця злочину та надання першої допомоги потерпілим. Гарна цяця ця О.Бузулук - жодних моральних докорів та розуміння етики правоохоронця, лиш би на посаді втриматись
янеробот до Народна прокуратура Показати IP 2 Жовтня 2020 18:30
це тому що доньку хочуть "відмити" ! ! !
Малдер до Народна прокуратура Показати IP 4 Жовтня 2020 15:44
Там вся сімейка така. Короче, чекаєм слізливий пост в фейсбуці від Олі, як вона 10 років жила пригнобленою в його рабстві. Феменістки залайкають і буде всьо чікі-пікі. Найде собі нового оленя, а там гляди і сама в політику пробється, народним депутатом виберуть, буде уважаєма женщіна. Оля ж в Верховну Раду мітить.
Оля до Малдер Показати IP 4 Жовтня 2020 22:12
Ага а дітей нащо родила, аж двоє! Якщо він такий тиран. На чужій Інфініті нащо їздила? Ще на маму свою на облік поставила. Правильно бо знала що за наркоту посадять. Хоть хата з Інфініті залишиться. На її місці краще взагалі зникнути з Луцька. Давно вже проклята з своїм чоловіком
Зануда Показати IP 2 Жовтня 2020 18:11
Свідок - співучасниця біла і пухнаста? Чи вже в МВС в Києві побувала?
янеробот Показати IP 2 Жовтня 2020 18:31
Якщо потерпілі не будуть залучати журналістів - то "відмажуть".
Анонім Показати IP 2 Жовтня 2020 18:36
Жінка не може бути співучасницею - вона ж пасажирка. І заява про домашнє насильство жодним чином не впливає на факт її причетності чи непричетності до злочину. Будьте трохи справедливішими. Сумніваюсь, що заяву в ЄДРДР можна внести заднім числом. Ну а на рахунок тещі - чужі сімейні справи - сутінки і таємниця. Доречі, адвокат Лавренчук досвідчений і компетентний. Він використовує будь-яке свідчення на користь підзахисного, хай навіть тещине.
777 до Анонім Показати IP 3 Жовтня 2020 09:11
жена ,наверное не может,а вот сотрудник полиции фактически способствовавший убийству,вполне себе может....хотя такая скользкая тетка,не удивлюсь,если у нее найдется и свидетельство о разводе от 26 числа...
Народна прокуратура Показати IP 2 Жовтня 2020 23:52
Анонім, Ви дурню говорите. Заява зроблена для того, щоб показати, що О.Бузулук не могла вплинути на свого п'яного чоловіка-водія, тобто, щоб мати відмазку під час службового розслідування її дій як правоохоронця. ЄРДР тут ні до чого, заява була датована заднім числом і надіслана поштою, тож прийшла, нібито випадково, вже після ДТП. Цей адвокат - виходець з Лцького міськвідділу і ткими штучками оперує досить добре, не потрібно його прославляти. Лінія захисту хаотична, якби менше вірші писав, а більше працював, може й було б щось путнє
Отакої Показати IP 3 Жовтня 2020 09:00
Приписаний як свідок...Куди він приписаний...немає ніякої приписки,є реєстрація.Домашнє насилля,оце так "поворот"...ну й брехуни.
123 Показати IP 3 Жовтня 2020 14:03
а цей жирдяй дійсно з даунбаса?
Сусідка до 123 Показати IP 4 Жовтня 2020 13:50
Наскільки мені відомо розом з Краматорська. Коли в 2014 році його місто сєпари захопили він шось не спішив туди рідний край захищати. Зате гонить на українську армію в фейсбуці. Подивіться його сторінку поки пости не підчистив.
Свідок Показати IP 4 Жовтня 2020 15:04
Цей г...ндон в свій донбас заборонені таблетки перепродавав з Польщі. Його мали закрити ще раніше. Краматорське ч...о
Сусідка до Свідок Показати IP 4 Жовтня 2020 16:17
А які саме таблетки? Кому збував? Раніше ходили чутки шо він контрабас з Польщі возив і якось навіть цілу істерику на КПП закатав бо не дали йому на шару провезти шо хотів. Може десь є оперативне відео обшуку в нього вдома? Це переважно фіксують на камеру. От якби хтось злив...
СБУ до Сусідка Показати IP 4 Жовтня 2020 22:07
Це треба в СБУ питати, бо саме вони обшуки і допити робили. Справа не закрита доречі.
7 Показати IP 4 Жовтня 2020 17:18
Лавренчук здійснює захист хаотично, просто на кожному кроці щось оскаржує якісь незрозумілі клопотання подає, таке щось... Але вважає себе просто гуру юриспруденції. Не найкращий вибір адвоката, качатиме гроші, і не одного вже посадив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus