USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Винуватиця моторошної ДТП у Харкові утримується в колонії «за євростандартом»

6 Вересня 2019 08:59
Адміністрація Державної кримінально-виконавчої служби України спростувала повідомлення ЗМІ про те, що засуджену до 10 років позбавлення волі у справі про ДТП в Харкові Олену Зайцеву етапували для відбування покарання до установи з привілейованими умовами.

Про це ідеться на сторінці Адміністрації ДКВС у Facebook.

«Адміністрація ДКВС України спростовує поширену деякими ЗМІ інформацію щодо направлення засудженої Зайцевої О.О. до установи виконання покарань з привілейованими умовами тримання», – ідеться у повідомленні.

Як наголосили у ДВКС, порядок визначення особам, засудженим до позбавлення волі, виду установи виконання покарань регламентовано наказом Міністерства юстиції України від 27 лютого 2017 р. «Згідно з пунктом 1 Положення до виправних колоній мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання направляються засуджені вперше до позбавлення волі за злочини, вчинені з необережності», – зазначають у відомстві.
Приміщення в колоніях, де може утримуватись Зайцева

Там нагадали, що Зайцева засуджена до 10 років позбавлення волі за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України, тобто за злочин, вчинений з необережності.

Водночас, наголошується, що у ДКВС існує лише один сектор мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання для жінок, вперше засуджених до позбавлення волі за злочини, вчинені з необережності, – при державній установі «Покровський виправний центр» (№ 79).

«Відповідно до вимог зазначеного вище Положення, засуджена Зайцева О.О. направлена для подальшого відбування покарання до вищезазначеного сектору. Порядок та умови відбування покарання у вказаному секторі організовано відповідно до вимог кримінально-виконавчого законодавства», – зазначається в повідомленні.

У ДВКС також наголосили, що одним із пріоритетних напрямків їхньої діяльності є створення належних умов тримання засуджених в установах виконання покарань різних рівнів безпеки з тенденцією приведення їх у відповідність до вимог європейських норм і стандартів.

18 жовтня 2017 року у Харкові відбулося зіткнення автомобіля Lexus RX, за кермом якого була Олена Зайцева, що проїхав на червоне світло, з автомобілем Volkswagen Touareg, яким керував Геннадій Дронов. Автомобіль Зайцевої вилетів на тротуар, збивши групу людей. На місці загинули п’ятеро людей, шоста людина померла в лікарні.

26 лютого 2019 року Київський райсуд Харкова засудив Олену Зайцеву та Геннадія Дронова до 10 років позбавлення волі кожного і ще до 3-х років позбавлення права керування автотранспортом. Також засуджені мають порівну відшкодувати шкоду потерпілим: понад 7 млн грн. 4 вересня стало відомо, що Зайцеву етапували в Покровський виправний центр № 79 у Дніпропетровській області.

За інформацією ЗМІ, це виправний центр відкритого типу для тримання жінок, засуджених до обмеження волі, з сектором мінімального рівня безпеки, з полегшеними умовами. Жінки проживають у 4-поверховому гуртожитку. На території є медпункт, пральня, перукарня, бібліотека, тренажерний зал і каплиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
скептик Показати IP 6 Вересня 2019 09:05
за бабло ще й не такі умови створять.
антон Показати IP 6 Вересня 2019 09:36
це капець
Лучани Показати IP 6 Вересня 2019 10:39
А Дронова за що на 10 років?
Fcz до Лучани Показати IP 6 Вересня 2019 12:44
А поділили. Не буде ж вона за шість життів одна 20 років сидіти.
Джек Показати IP 6 Вересня 2019 20:49
А вона що має в підвалі сидіти в кандалах?Чи вона їх з пістолена навмисно вбила? Позбавлення волі,це позбавлення волі-піди посиди один з другим,10років
Анонім до Джек Показати IP 6 Вересня 2019 23:06
Шо ти куриш?
123 до Анонім Показати IP 7 Вересня 2019 08:22
Він не курить, він долбиться, як і Зайцева
Лучанка до Джек Показати IP 7 Вересня 2019 13:54
О*уэть,а садять лише за з пістолета вбитих? За кермом була вона і їхала явно не по правилам,а гнала,як ніби їй все дозволено. Головою треба було думати,а не місцем на якому сидиш. І так,за таке варто було б гірші умови. Волі вона може не бачитиме,але відпочиваючи,як в санаторії може не усвідомити своєї вини. Плюс думаю за пару років і трохи грошей вийде вона звідти скоро
Джек до Лучанка Показати IP 7 Вересня 2019 22:57
Надіюсь вийде поскоріше. Це вбивство по необережності,з тисячою косвенних доказів.Виплатила би всім компенсацію і все.Толку з того сидіння.Ще з тюрми ніхто кращий не вийшов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus