USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Випускники луцьких вишів не знають, куди подітися

1 Червня 2012 12:27
Одним з мінусів навчання в університеті є відсутність направлення на працевлаштування.

Такою думкою поділилася випускниця факультету психології Волинського національного університету імені Лесі Українки Олена Жук під час урочистого вручення дипломів освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» випускникам університету.

Зі слів студентки, після закінчення навчання вона планує працювати за спеціальністю. Каже, що з пошуками роботи справлялася власними силами. Так, їй допомогло управління освіти та науки Волинської ОДА та Центр зайнятості Луцька. «Було б добре, якби з університету направляли на роботу, щоб наші випускники мали, де подітися після навчання», - зауважила Олена.

Розповідаючи про навчання, вона зазначила, що в університеті було чудово, а викладацький склад «просто суперовий». «Я можу із впевненістю сказати, що провчившись 5 років, ми дійсно стали спеціалістами у своїй справі», - переконана майбутній психолог. Найважчим під час навчання, на думку Олени, були екзамени і сесії.

Інша випускниця, уже юридичного факультету Волинського національного університету, теж відзначила, що у виші - досить хороший викладацький склад і велика успішність самих випускників. «Я горда, що є однією із них. Я буду юристом і постараюся достойно представити свій університет, відстоюючи інтереси інших», - додала випускниця.

Загалом, цьогоріч з лона Альма-матер у світ вийшло 378 фахівців усіх напрямків. Серед них диплом з відзнакою отримали 88 студентів.



Почесну місію вручити дипломи поклали на голову Волинської обласної ради Володимира Войтовича та Луцького міського голову Миколу Романюка. Окрім того, до посадовців долучилася проректор з навчальної роботи Світлана Гаврилюк.


«Закінчення університету - це ще не все, вчитися і вдосконалюватися треба весь час», - зауважив градоначальник у вітальному слові.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
jn Показати IP 1 Червня 2012 12:55
От дурну моду перейняли на ці шапки чотирикутні з китичкою і чорні балахони - як зграя ворон. А де вони їх беруть для цього макскараду кожен рік, кожен собі купує?
Катя до jn Показати IP 1 Червня 2012 14:05
Нам наші мантії видають в деканатах, і потім ми їх повертаємо. Так що з"язвити з приводу грошо-вимагання у вас не вийде. Це раз. Два - це не маскарад, це антураж. І якщо у ПТУ, яке ви мабуть закінчили, мантій не видавали - то не треба фиркати на людей. Мантії одягати хочуть самі студенти. Ми ж не цілий день так ходимо.
КПУ Показати IP 1 Червня 2012 13:00
Дети без тетства и будующего.Как жаль!
Колишній Магістр Показати IP 1 Червня 2012 14:33
Це ніякий не маскарад. Щоб носити мантію, стати магістром і добре вчитися. А ти, jn, ним очевидно не був і ніякого відношення до вищої освіти не маєш. Бо не ставив би такі дурні запитання.
))) до Колишній Магістр Показати IP 1 Червня 2012 21:36
а вы с jn на брудершафт пили, что сразу с ходу на ты? на воре шапка горит (четырехугольная ггггг). на вполне нормальный вопрос вас так понесло, что даже как-то жаль вас, маладёшшшь. и зарубите на носиках: как вы имеете право носить балахоны, так и jn имеет право невысоко ценить такие костюмы (мода на которые совпала с падением нашего образования в бездну) и открыто об этом говорить. такие дела.
jn Показати IP 1 Червня 2012 16:17
"Дорога" Катя та Колишній Магістр, свій агресивний, категоричний тон прибережіть для когось іншого, вас не навчили, що кожен має право на власну думку? Якщо вас вчили на педагогів чи психологів, яких "запхають" в школи, то наперед співчуваю бідним дітям.Мені власне до вимагання грошей діла немає, бо коли я вчилась в ВНУ ім. Лесі Українки і закінчила його в 1994 році, такої проблеми ще не було, ніхто і нічого з нас не вимагав, все благополучно здавали завдяки своїм знанням, ну в крайньому разі "бомби" писали, так як всі звичайно не святі.Зверхність ваша до випускників ПТУ абсолютно невиправдана, бо є такі ПТУ, які дійсно готують хороших спеціалістів, що знайдуть роботу швидше за деяких з вас, і приноситимуть користі більше, ніж ті, що сидітимуть за столами та перекладатимуть папірці з місця на місце, зате з амбіціями вище вух. А ваш "антураж- маскарад, який змавпували з зарубіжжя, бо ж все треба "перексерити" звідти, потрібне воно чи ні, особисто мені, нагадує зграю ворон, ви іншої думки, то й на здоров"я!
Вольдемар до jn Показати IP 1 Червня 2012 18:26
Заздри мовчки, старушка.
Лучанка до jn Показати IP 2 Червня 2012 16:40
Дійсно. Правда. Так воно і є. ... ... ... Головне знання-а не американський стиль...
причетний Показати IP 1 Червня 2012 17:44
До jn - ви самі спровокували агресію Каті і колишнього магістра тоном свого коментаря, а студенти справді хочуть одягати мантії і першокурсники і випускники! І не личить своїх співтоваришів по Альма Матер називати зграєю ворон, бо і ви з тієї ж зграї.
Ирина Показати IP 1 Червня 2012 21:09
Что ж получается- каждый четвертый- отличник?! C одной стороны- круто- Волныь впереди! А с другой- знаем мы ваши дипломы....
Саша Показати IP 1 Червня 2012 21:56
Бідні, не знають куди податися на роботу, бо хочуть багато і зразу в 23 рокі, тепер треба дуже старатися щоб тебе огцінили.....
D Показати IP 1 Червня 2012 22:39
Немає у країни майбутьного :(
Колишній Магістр Показати IP 2 Червня 2012 08:37
В моїх словах не має ніякої агресії, лише образливо за слова, чому кращих студентів вишу називати "воронами".
Юрій Показати IP 2 Червня 2012 09:43
jn, ти правильно сказала шо з ПТУ буде більше толку ніж, з юриста чи психолога)
хаха до Юрій Показати IP 3 Червня 2012 21:03
хотелось бы верить(((((((((....
Сергій Показати IP 2 Червня 2012 09:59
Дружно поповнять ряди секретуток
Ісса Ндойє Показати IP 2 Червня 2012 12:05
Бідні нещасні українці - нехай би шаровари з вишиванками одягнули ...
Таша Показати IP 2 Червня 2012 18:19
Хочуть побистрому гроші за навчання відбити.
Іван Козолуп Показати IP 3 Червня 2012 21:35
Дуже шкода, що в нинішній Україні мало затребувані свої спеціалісти, та й закордонні теж. Зараз економіка майже не розвивається, щоб створювати нові місця. Молодь масово виїжджає за кордон. Там знання важливіші, ніж кумівство, блат і "связі". Освічена молодь знаходить достойну роботу в Європі і США. А мантії - просто гарна європейська традиція. Якщо в когось в голові досі живе совок, то це їх особиста проблема.
Anonymous Показати IP 4 Червня 2012 23:13
В Украине нехватает робочих специальностей, а все как стадо баранов идут пачками на юристов, менеджеров, бухгалтеров, (психологов (вообще бесполезное образование) медиков катастрофически не хватает!!!! и детских врачей!!! и слесарей сантехников електриков ... никто не хочет идти на не престижные вакансии а потом кто становится на биржу их отправляют переучиваться например на 3-4 мес на другую специальность .... А те кто не успел идут на базар или по барам и ресторанам в опслуживающий персонал потому что работы как таковой НЕТ... Вот прикол учишся 5 лет а потом на базар .... ха-ха-ха...
jn Показати IP 5 Червня 2012 10:34
До Вольдемара. А заздрити чому? Що на своему випускному в чорному балахоні не постояла, який невідомо хто до мене одягав? А відносно "старушка", то сорок років, ще далеко не старість,мені наприклад пречудово і в цьому віці, я його ніколи не приховую, бо час іде вперед іф це нормально, вже якраз можна собі дозволити насолоджуватись життям, так як багато побутових, матеріальних, "кар"єрних" і сімейних питань, які не давали жити в молодості, вирішено. Озирнутися, Вольдемарчику, не встигнеш, як теж "там" будеш, а тоді "по результах" і будеш говорити.
Ігор Показати IP 7 Червня 2012 12:43
06.06.2012 був свідком як в Луцькому міському центрі зайнятості реєстрували випускників універу з дипломами (довідками про самостійне працевлаштування) які вони напередодні отримали. Отримав диплом магістра - реєструйся безробітним. Україні потрібні кваліфіковані працівники, а не дипломовані безробіні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus