USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Вивозять стіни хліва: держпідприємство «Перемога» на Волині обростає боргами

29 Травня 2024 06:46
Справжні пристрасті – навколо державного підприємства «Перемога». Воно розташоване в селі Баківці Луцького району. Поки суд тільки готується до розгляду справи про банкрутство, господарство вже розтягують по частинах. Невідомі особи в невідомому напрямку вивозять навіть стіни хліва.

Хоча в суді представниця підприємства наполягає: погасити заборгованості є всі можливості. Наразі вона просить про перерву. Мотивує це тим, що матеріалів ще не вивчала і стала адвокатом у справі тільки напередодні засідання, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Державне підприємство «Перемога» обростає боргами й теоріями змов. Одні кажуть, що господарство більше не рентабельне й має мільйонні заборгованості. Інші стверджують, що «Перемогу» прагнуть нечесно перемогти шляхом доведення до банкрутства. І, начебто, у цьому вже є зацікавлені особи.

Читати ще: Невідомі вивозять цеглу і перекриття. Державну «Перемогу» на Волині банкрутують чи дерибанять?

На судове засідання в справі про банкрутство держпідприємства «Перемога» зі сторони ймовірного банкрута була лише одна представниця, яка ще не ознайомлена з матеріалами справи.

«Лише в цей день був укладений договір про надання правової допомоги із державним підприємством «Перемога». Я ще не знайома з матеріалами справи. Хочу зазначити: лише днями підприємству стало відомо, що є така справа в суді», – зауважила представниця відповідача Жанна Грибан.

Ситуація навколо ДП «Перемога» виглядає критичною, бо тільки компанії «Традекс Агрі» держгосподарство боргує майже три мільйони гривень. За словами позивача, це далеко не єдиний кредитор.

Читати ще: Волинське держпідприємство боргує понад 2 млн фірмі з Кам’янця-Подільського

Що цікаво, поки в суді тільки готуються до розгляду справи, підприємство, за словами очевидців, уже розбирають по цеглинах. А в цей час і захисник, і керівні представники «Перемоги» стверджують, що в господарства є достатньо активів, щоби повернути борги.

«Державне підприємство «Перемога» має змогу погасити грошові зобов’язання перед «Традекс Агрі», адже вартість активів значно перевищує заявлені грошові вимоги», – зачитала заяву на засіданні суддя Господарського суду Волинської області Оксана Слободян.

У приватній розмові захисник вселяє надію у всіх присутніх, що господарство «Перемога» цілком можливо розрахується по рахунках ще до наступного судового засідання – до 11 червня.

Читати ще: Має 1500 гектарів землі на балансі: як на Волині держпідприємство заганяють у борги

У суді журналісти сподівалися на зустріч із тепер уже керівником державного дослідного підприємства Михайлом Лавейкіним, якого ще недавно звинувачували в незаконній оборудці майже на чотири мільйони гривень.

Поки прокурор у різних судових інстанціях намагався довести провину підозрюваного, той часу зайняв керівну посаду. Іронічно, що саме на тому господарстві, яке за версією слідства, й обікрав. А оскільки підозри – це не факти, то журналісти раніше намагались запитати про це в пана Лавейкіна. У відповідь почули лайку.

Читати ще: «Пішла нах*р»: очільник волинського держпідприємства, якого підозрюють у відмиванні 4 млн, відповів на звинувачення

Правоохоронці вже неодноразово намагались припинити спроби Лавейкіна заробити на землі. І тут виявляється, що господарство «Перемога», яке наразі намагаються збанкрутувати, має на балансі цінний актив – щонайменше 1,5 гектара родючого чорнозему.

Колишні працівники держгосподарства теж не надто високо оцінили роботу директора. «Списувалося мінеральне добриво, якого ніхто не привозив», – відзначив експрацівник «Перемоги» Петро.

Наразі розгляд справи перенесли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus