USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Має 1500 гектарів землі на балансі: як на Волині держпідприємство заганяють у борги

22 Лютого 2024 18:06
ДП «Перемога» продовжує обростати мільйонами боргів. Нині в Господарському суді Волинської області слухають справу про те, що держпідприємство не розрахувалося з компанією «ЛІВ-Технік», у якої купувало сільськогосподарську техніку. «ЛІВ-Технік» намагається через суд стягнути з боржника 2,423 мільйона гривень. І подібних справ багато.

За словами юристки ТзОВ«ЛІВ-Технік», ДП «Дослідне господарство «Перемога» спочатку зробило виплату, а згодом перестало віддавати борг. Зазначимо, що суддя частково задовольнила суму претензій. Зокрема, постановила виплатити лише вартість техніки без відсотків – 1,923 мільйона гривень, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Щоправда, чи виплатить «Перемога» борг, невідомо. В судовому реєстрі таких боргових справ удосталь. Наприклад, рівненська компанія «Традекс Агрі» судилася за борг у сумі 2,941 мільйона гривень, а фірма «Захід-Агро-Техніка» стягувала 5,583 мільйона гривень.

ДП «Перемога» очолює львів’янин Михайло Лавейкін (на фото). Раніше він був керівником обласного управління земельних ресурсів Львівщини. Він фігурант і хабарних історій на Львівщині, і кримінальних справ на Волині.

Нагадаємо, у 2019 році службові особи ДП «Перемога» розтратили держмайна на 1,9 мільйона гривень. Цікаво, що різноманітні фіктивні послуги підприємство замовляло у львівських фірм. Їхнім власником був якраз Михайло Лавейкін. Згодом, після розтрати, він очолив ДП «Перемога».
Читати ще: «Пішла нах*р»: очільник волинського держпідприємства, якого підозрюють у відмиванні 4 млн, відповів на звинувачення

До слова, журналісти кілька разів приїжджали на підприємство, однак не заставали там нікого з працівників, окрім охоронця. Територія «Перемоги» мала занедбаний вигляд.

Нині ж знімальна група помітила на подвір’ї підприємства п’ять автомобілів і кількох людей у приміщенні. Тут якраз була з перевіркою Державна аудиторська служба. Але директора на місці не було.

Допитатися в працівників підприємства, яким чином ДП «Перемога» загрузло в боргах, у журналістів не вийшло. Можливо, згодом ситуацію прокоментують у Державній аудиторській службі.

Як припускає ТРК «Аверс», ДП «Перемога» навмисне підводять до банкрутства. Наприклад, минулого літа підприємство «Агрохім-Партнер» звернулося до господарського суду з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство до державного підприємства «Дослідне господарство «Перемога». Цікаво, що банкрутувати «Перемогу» взялося підприємство зі статутним капіталом у 1000 гривень.

Що в разі банкрутства держпідприємства станеться зі 1500 гектарами землі, які перебувають на балансі «Перемоги» і на які претендуватимуть кредитори?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Знаю Показати IP 22 Лютого 2024 18:56
Так їх та земля там манить ходять по кругу як коти біля валеріанки .
Микита Показати IP 22 Лютого 2024 19:30
А держаіі похєр! За штучне доведення до.банкрутства є кримінальна відповідальність. Таке враження , що Тимчук не вміє читати. Чи з ним діляться?
Петро Показати IP 22 Лютого 2024 20:16
Земля не на балансі підприємства, бо вона державна... і належить державі
Степан Хмара до Петро Показати IP 22 Лютого 2024 21:36
відкрито вже ринок землі. Чи ви постійний слухач лохмарафону?
Хз Показати IP 22 Лютого 2024 23:02
Людину спеціально поставили щоб збанкрутував підприємство. Чого дивуватись ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus