USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Волинське держпідприємство боргує понад 2 млн фірмі з Кам’янця-Подільського

13 Лютого 2024 08:07
У Господарському суді Волинської області розглядають чергову справу, в якій фігурує дослідне господарство «Перемога», що в селі Баківці Луцького району. До скандального державного підприємства нині позивається товариство з обмеженою відповідальністю з Хмельниччини. Мовляв, «Перемога» заборгувала понад два мільйони гривень.

На судове засідання представники відповідача не з’явилися, однак суддя Інна Якушева постановила: розглядати справу без їх присутності, бо ж були попереджені належним чином, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

До державного підприємства «Дослідне господарство «Перемога» позивається ТзОВ «ЛІВ-Технік» із міста Кам’янець-Подільський Хмельницької області. Нібито влітку 2022 року товариство з «Перемогою» уклало договір на продаж сільгосптехніки. Товар фірма надала, а кошти за нього отримала не повністю. Тепер «ЛІВ-Технік» через суд хоче стягнути з дослідного господарства 2,423 мільйона гривень. Це разом зі штрафними виплатами.

Читати ще: «Пішла нах*р»: очільник волинського держпідприємства, якого підозрюють у відмиванні 4 млн, відповів на звинувачення

«Заборгованість за товар станом на сьогодні становить понад 50 тисяч євро, що в гривневому еквіваленті станом на день розрахунку 7.11.2023 становить 1,927 мільйона гривень. І відповідно до договору були нараховані штрафні санкції. Це заборгованість по сплаті 25% річних, яка становить 226,871 тисячі гривень, та заборгованість по сплаті 20% штрафу, що становить 263,826 тисячі гривень», – інформувала представниця позивача Анна Сівак.

Суддя Інна Якушева поцікавилася у представниці позивача, як саме нарахували штрафні виплати. Чіткої відповіді Анна Сівак надати не змогла, тому клопотала відкласти судове засідання, щоб залучити компетентну людину.
Суд оголосив перерву в судовому засіданні. Справу продовжать розглядати наприкінці лютого.

Відзначимо, що дослідне господарство «Перемога» досі очолює Михайло Лавейкін (на головному фото), який фігурує не в одній судовій справі – і щодо земельних оборудок, і щодо розтрати майна, і щодо зловживання службовим становищем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus