USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Визначальний для України день: у Луцьку вшанували полеглих у війні на сході

14 Жовтня 2019 10:01
День, що поєднує у собі одразу низку важливих для українців свят, розпочали з вшанування загиблих у війні на сході країни.

Вшанування пам’яті лучан, загиблих під час виконання завдань в АТО/ООС на Сході України відбулося 14 жовтня на Театральному майдані у Луцьку.

Квіти до фотостенду Героїв Небесної сотні та загиблих за єдність України покладали представники міської та обласної влади, члени родин загиблих та небайдужі лучани.

Як зазначив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, це – унікальний день, який пов'язаний з тим, що відзначають одночасно низку свят, перш за все, День захисника України, свято Покрови, День українського козацтва та день створення УПА. Цей день, з його слів, неймовірно визначальний для України, українського народу, пов'язаний з його героїчними сторінками, які писалися кров’ю українського народу, наших Героїв, тому логічно, що День захисника України відзначають саме 14 жовтня, у день, який був святим і для кожного християнина, і для кожного козака. І для кожного повстанця.

Після покладання квітів вирушили до міського цвинтаря, що у селі Гаразджа, аби вшанувати похованих там лучан, які віддали життя за незалежність та територіальну цілісність України на сході.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
патріот Показати IP 14 Жовтня 2019 18:15
Стидоття! Це стільки вітає? Для кого свято? Всі у лісі шашлики жарять! О-то держава... :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus