USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку збільшили витрати на День захисника України

24 Грудня 2015 14:23
Частину коштів, передбачених на святкування Дня міста, депутати міськради вирішили спрямувати на відзначення Дня захисника України, річниці заснування УПА та Дня українського козацтва.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання другої сесії міськради 24 грудня.

Програму фінансування заходів державного, обласного, місцевого значення у місті Луцьку на 2016 рік презентувала начальник відділу зв’язків з громадськістю Олена Макарова.

Депутат Богдан Богонос звернув увагу на те, що на День захисника України передбачається лише 5 тисяч гривень. З його слів, цю суму потрібно збільшити. Олена Макарова відповіла, що на ці кошти цьогоріч придбали квіти та лампадки, які покладали до пам’ятних знаків та місць поховання військових.

Депутат Микола Федік зазначив, що подвійними стандартами можна вважати святкування річниць визволення Волинської області, Луцька та України від нацистських загарбників та відзначення пам’яті жертв Голодомору чи розстріляних у Луцькій тюрмі. Він наголосив, що прихід тоталітарного режиму на українські землі не можна вважати визволенням.

Депутат Павло Данильчук запропонував збільшити фінансування на відзначення Дня захисника України до 20 тисяч гривень, 15 тисяч спрямувавши з суми, передбаченої на відзначення Дня міста. Також він пропонував перейменувати пункти щодо річниць «визволення від нацистських загарбників» у дні вшанування пам’яті жертв Другої світової війни.

Депутати ухвалили програму із пропонованими змінами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Роман Показати IP 24 Грудня 2015 20:30
Данильчук придурок. Що вже нацисти не загарбники, що не потрібно святкувати визволення від них? Якби наші діди не визволили нас, досі були б під нациським ярмом! Річниці визволенння від німецько-фашиських загарбників як і День Перемоги повинні святкувати завжди, це наша історія і наша велика перемога, за яку покладено мільйони життів! Для мене одне з найбільших свят, мій дід загинув на фронті, а тепер всякі данильчуки ще будуть вирішувати як його святкувати!
До романа до Роман Показати IP 24 Грудня 2015 21:26
Ніхто не скасовував відзначення лише змінили трактування. А що до діда то гинули також і вояки УПА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus