USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Програма заходів у Луцьку на День захисника України. ВІДЕО

12 Жовтня 2015 11:05
У серпні цього року Президент України Петро Порошенко підписав Указ, згідно з яким щорічно 14 жовтня - у день одного з величних православних свят — Покрови Пресвятої Богородиці - відзначатиметься День захисника України.

Нагадаємо, з цього року 14 жовтня в Україна буде вихідним днем.

Цього дня у Луцьку відбудеться низка заходів. Зокрема, відкриття музею пам’яті героїв Майдану та АТО, свято Покрови на Замковій площі, під час якого відбудеться нагородження учасників АТО, мистецьке свято патріотичної пісні та святковий концерт для ветеранів та воїнів АТО. Ці заходи відбуватимуться за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» та Волинського осередку партії УКРОП.





Зранку у храмах міста триватимуть святкові Богослужіння.

Низку заходів організовує Луцька міська рада. Відповідно до розпорядження, яке підписав Луцький міський голова Микола Романюк, відбудеться урочиста посвята учнів обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. На Алеї почесних поховань Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятить пам'ятники лучанам, які загинули в АТО. В облмуздрамтеатрі відбудуться урочистості з нагоди Дня захисника України

ПОГОДИННА ПРОГРАМА ЗАХОДІВ У ЛУЦЬКУ

О 10.00 відбудеться відкриття музею пам’яті героїв Майдану та АТО на базі Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки

О 12.00 розпочнеться свято Покрови на Замковій площі

У програмі:

- вшанування загиблих в АТО;

- нагородження учасників АТО;

- виступ квартету «Акорд», гуртів «Жовтий Човен», «Барви Волині», «Чачка»;

- частування козацьким кулішем, козацькі співи, розваги та забави.

З 13:00 до 15:30 на Театральному майдані відбудеться урочиста посвята учнів обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

О 15.00 розпочнеться мистецьке свято патріотичної пісні «Козацькому роду нема переводу». У програмі:

- виступи народних аматорських колективів Волинської області;

- виступи гостей свята гурту «Піккардійська терція» та гурту «ot-vinta».

Протягом дня проходитиме виставка-продаж виробів від волинських народних умільців. А також частування від луцьких закладів громадського харчування.

З 15:00 до 16:00 на Алеї почесних поховань Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятить пам'ятники лучанам, які загинули під час виконання завдань Антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. Усіх охочих взяти участь у заході о 14:30 на Театральному майдані міста чекатимуть автобуси для поїздки на міське кладовище у село Гаразджа.

Також о 17.00 в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка відбудуться урочистості з нагоди Дня захисника України.

О 19.30 у Волинському обласному академічному музично-драматичному театр імені Т. Г. Шевченка відбудеться святковий концерт для ветеранів та воїнів АТО.

Окрім цього, як повідомлялося, увечері в Луцьку відбудеться смолоскипна хода до Дня Захисника України. Організатором заходу виступає ВМГО «Національний Альянс». Нагадаємо, минулоріч 14 жовтня у Луцьку запалили сотні смолоскипів. Охочі таким чином вирішили вшанувати річницю заснування УПА та усіх полеглих за незалежність героїв. Відповідно до розпорядження міського голови 14 жовтня будуть вивішені державні прапори на флагштоках адміністративних будівель підприємств, установ, організацій міста, забезпечено святкову ілюмінацію. Протягом тижня відбудуться тематичні патріотичні заходи в закладах освіти та культури, зустрічі з ветеранами ОУН-УПА, учасниками Революції Гідності, бійцями АТО. Міський голова Микола Романюк звертається до представників політичних партій та громадських огранізацій з проханням у цей день не розміщати на Театральному майдані агітаційні намети.

Як відомо, 14 жовтня християни відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. З 1999 року свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва. Традиційно вважається, що на Покрову у 1942 році було утворено Українську повстанську армію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ху Показати IP 9 Жовтня 2015 20:34
Братьев - поляков надо обязательно пригласить на торжество, ведь день защитника посвящен 73 годовщине создания УПА. А эта организация и поляки связаны общими воспоминаниями о тех временах.
Анонім до ху Показати IP 12 Жовтня 2015 12:12
і кацапів не треба забувати і їхніх НКВДистів
Анонім до Анонім Показати IP 12 Жовтня 2015 13:22
коментар було видалено
Коля до Анонім Показати IP 12 Жовтня 2015 15:42
ну в нквс були не тiлько кацапи)) українців там теж було досить i не на останніх ролях)
віто до ху Показати IP 12 Жовтня 2015 13:37
Вот этих братьев-поляков пригласим: http://censor.net.ua/video_news/336301/davayite_parni_polyaki_jestoko_izbili_sbornuyu_rossii_na_turnire_po_smeshannym_edinoborstvam_video
Суддя Дредд до ху Показати IP 13 Жовтня 2015 21:59
З поляками ми знайдемо спільну мову без козломордих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus