USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині може розпочатись мобілізація автівок

7 Серпня 2014 14:21
У разі крайньої необхідності, транспортні засоби волинських організацій таки підпадуть під мобілізацію.

Про це під час телеефіру на каналі «Нова Волинь» повідомив військовий комісар Луцького об’єднаного міського військового комісаріату підполковник Василь Худик.

Зі слів підполковника, мобілізаційні плани виконуватимуть не лише залучаючи людський ресурс, а й транспортні засоби.

«Під мобілізацію підлягають автомобілі, які належать підприємствам, установам та організаціям. Кількість таких транспортних засобів визначають згідно із мобілізаційними планами за поданням військових комісаріатів», - каже Василь Худик.

Як пояснив військовий комісар, є й ліміт вилучення техніки. Таким чином, згідно із законом, заборонено вилучати 100% техніки на підприємстві.

Однак і звичайні громадяни ризикують позбутися приватних транспортних засобів.

«Транспортні засоби приватних громадян, згідно зі статтею 6 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», можуть вилучатись у тих, хто є громадянами України», - підкреслив підполковник. Але, зауважимо, згідно із законодавством, такий розвиток подій може мати місце лише після оголошення військового стану.

Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло, що на Волині мобілізація не омине й переселенців зі сходу. Крім того, транспорт волинських освітян вже забирають у зону АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Яна Показати IP 7 Серпня 2014 14:28
Що за "нафік"????????? Чи в Україні нема більше областей, а лише Волинська??? Як на війну, так Волинь.... А інші не при чому, чи як??? Таке враження, що Україна - це Волинь!!!!
;;;;;;; до Яна Показати IP 7 Серпня 2014 14:34
Така наша невдячна доля! Нічого не зробиш!
Олег до ;;;;;;; Показати IP 7 Серпня 2014 14:46
І навіщо це вам? За півроку розвалили країну. Позбулися Криму, заплатили життям багатьох людей. І за що? Реально - донецького олігарха змінили на вінницького, погіршили життя простих людей.
Анонім Показати IP 7 Серпня 2014 14:34
Не фыга собы, я все життя збирав,одержую копійки, купив машину,0бо віона вкрай необхідна мені,ще за неї гроші не віддав, стару 12 років, а вони в мене заберуть та я її ніколи вже не куплю. За що? в олігархів забирайте, продавайте їх віли, у них мільйони. А я копійки одержую.О Господи і ці заберуть.А я чим буду їздити вони мені що її повернуит цілою.За що? Кому війна кому мать родна. Я і так плачу податки іще все забрати.Може хай ще квартириу нас позабирають і цих чокнутих донецьких по селяить, а нас в землянки.Ви що там з глузду вийшли придурки
456 до анонім до Анонім Показати IP 7 Серпня 2014 16:15
А яка в тебе машина???? Ти так влучно під кожною статтею коментарі даєш - з під ковиркою ( у полум'я, яке все більше розгоряється підливаєш бензинку, щоб недай Бог не погасло). Нормально получається - пером ще краще як з гранатомета!!!!))
Юрист Показати IP 7 Серпня 2014 14:34
ВОЛИНЯНИ, ЛУЧАНИ ---ПРОКОНСУЛЬТУЙТЕСЬ З ЮРИСТАМИ НА ПРЕДМЕТ ЯКЩО ПРИЙДЕ ДО ВАС ВОЕНКОМ Й СКАЖЕ, ВІДДАЙ АВТО....ЗГІДНО ЗАКОНУ УКРАЇНИ ПРО ПРИВАТНУ ВЛАСНІСТЬ МАЙНО МОЖЕ ВИЛУЧАТИСЬ КОЛИ Є ВІЙСЬКОВИЙ СТАН В ДЕРЖАВІ, А НИНІ--В УКРАЇНІ НЕ ОГОЛОШЕНО ТАКОГО....ЩОБ МИ НЕ ПОПАЛИ ПІД ШУМОК ЩО НА ВІЙНУ, А В РЕАЛЬНІСТЬ--БУДУТЬ ВІДБИРАТИ ЕЗКОШТОВНО, А АКТИ ПЕРЕДАЧІ ЩО ВИДАЮТЬ ВОЕНКОМ ЮРИДИЧНО НЕГРАМОТНО ПІДГОТОВЛЕНІ, ЩО ПОТІМ В СУДІ МОЖЕТЕ ПІДТЕРТИ П..ОПУ.....ТОМУ ДУМАЙТЕ, ПЕРШ НІЖ ВВЕСТИСЬ НА ЦЬО БРАВАДУ..... ПОДЯКУЄМО ГУЗЮ, ВІТРУ, ДАНИЛЬЧУКУ, ПІДЕ..У ПУСТОЦВІТУ, ЩО ЗРОБИЛИ БОЙНЮ В УКРАЇНІ ТАК РЕПЕНЯЧИ ЗА ЮЛЮКУ ТИМОШЕНКУ..... КРОВ НАШИХ ЗЕМЛЯКІВ ---НА ЇХНІХ РУКАХ
Анонім до Юрист Показати IP 7 Серпня 2014 15:28
Щиро дякуємо.Люди добрі чули,заберуть военкоми собі і шукай вітру в полі.Збирав по копійчині, а тепер не купиш ніколи. У багатих хай забирають,вони можуть ще купити півсотні. Не віддам, зроблю як пише дописувач спалю, а не дам бандидатм своє працю і мозолястя руки.
Віктор до Юрист Показати IP 7 Серпня 2014 17:39
Так зміст вашого коментарю не суперечить словам комісара. Він і зазначає про те, що транспорт в громадян можливо вилучити лише в умовах військового або надзвичайного стану. А Закону України "Про приватну власність" ніколи не існувало. Був ЗУ "Про власність", який втратив свою чинність. Питання власності регулюється Цивільним кодексом України. До того ж, зі змісту ч. 3 ст. 6 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" вбачається, якщо не введений правовий режим воєнного чи надзвичайного стану, вилучення транспорту здійснюється згідно з Мобілізаційним планом України шляхом безоплатного залучення транспортних засобів підприємств, установ та організацій усіх форм власності. Зауважте, що про громадян тут не згадується!
х Показати IP 7 Серпня 2014 14:36
В процентному, та навіть і у кількісному співвідношенні Волинь на 1 місці, за кількістю мобілізованих!
;;;;;;;; до х Показати IP 7 Серпня 2014 14:40
Це брехня. На 1 місті-КИЇВ!
х до !!! Показати IP 7 Серпня 2014 14:48
Мова йде не про добровольчі батальйони а про мобілізованих до ЗСУ 1 - Волинь, 2 - Чернігівщина.
Орел Показати IP 7 Серпня 2014 14:52
а джипи у крутих забирати будуть?
Вася до Орел Показати IP 7 Серпня 2014 15:08
Хіба під ср.ки начальства
Григорій до Орел Показати IP 7 Серпня 2014 17:33
Джипи ніззя!!!!
вова Показати IP 7 Серпня 2014 14:54
як захочуть заберуть їм закони не писані. з простих людей глузують а олігархи і наші мільйонери чому свої статки не віддадуть в ато чому не видати такий указ щоб вони поділились і допомогли держаі а тільки тянуть з ніщих які як можуть заробляють копійку
петя Показати IP 7 Серпня 2014 15:04
хай хай не встигнуть взяти спалю сходу
Вася Показати IP 7 Серпня 2014 15:07
Цікаво, в зону АТО поїдуть круті іномарки чи жигулі з москвичами?
петя до Вася Показати IP 7 Серпня 2014 15:15
жигули з москвічами шоб було шо нове завозити з европи
вавп Показати IP 7 Серпня 2014 16:04
а для чого у крутих забирати? у наших активістів Гузя, Данильчука, Шиби. вони повинні самі віддати.
розум Показати IP 7 Серпня 2014 16:23
Доборолась Україна до самого краю... Ото вже докерувались. У людей будуть забирати автівки і цікаво на якій підставі. Це що вже маразм з кожним днем підсилюється. Заберіть всі автівки в депутатів облради всіх райрад і для Волині буде достатньо.
123 до розум Показати IP 7 Серпня 2014 19:16
Читайте уважно :"...... транспортні засоби волинських організацій таки підпадуть під мобілізацію." Організацій, а не людей!!!
Цвіт до 123 Показати IP 7 Серпня 2014 23:42
Однак і звичайні громадяни ризикують позбутися приватних транспортних засобів.
Яна до 123 Показати IP 8 Серпня 2014 10:37
Ось-ось!!! Але з Волині!!! Невже нема волинських чиновників, а лише організації? Під "організації" я розумію як державні так і приватні.....
007 Показати IP 7 Серпня 2014 22:56
Коли будуть бомбити тра рятувати життя, а не машину. Хай піде на армію, якщо це допоможе перемогти ворога.
Лучанин Показати IP 8 Серпня 2014 00:50
Спочатку хай заберуть у Сєні Яценюка "кубіка" мерса броньованого. Цей авто дуже необхідний на території АТО. Також хай заберуть автомобілі з криму на руських номерах "777", які зараз стоять на штрафмайдані у Херсонській обл.. У депутатів також хай не забудуть.
Сергій Показати IP 8 Серпня 2014 12:07
Мобілізують наших військовозобов'язаних, а не східняків - це ще зрозуміло. А от чим не влаштовує ДонецькоЛуганський автомобіль для мобілізації? Чи конче потрібно тягти автомобілі із Західних областей?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus