USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Я не ідол і не ікона»: головні тези Зеленського під час інавгурації

20 Травня 2019 14:45
Промова Володимира Зеленського на церемонії інавгурації у Верховній Раді базувалася на простих фразах, що свідчить про апелювання не до парламентарів та еліт, а безпосередньо до народу. Таку оцінку дав політолог Олег Саакян в коментарі Главреду.

«Його промова відрізняється від тих, що були у нас раніше, тому що це малополітичний виступ. Більше особистого досвіду, переживань і апелювання до запитів суспільства, ніж формуючої політики», – сказав експерт.

За словами політолога, Зеленський, як і раніше, був досить скромний в обіцянках.

«Більше загальні фрази і загальні установки і ніякої конкретики. Він розкрив тематику щодо війни, економічної ситуації, антикорупції. Ми почули всі ті ж слогани, на яких базувалася його виборча кампанія. Апелювання до Верховної Ради, там, де її відповідальність, ми не почули. При цьому ми побачили розпуск парламенту, як очікування суспільства», – додав Саакян.

Загалом, зазначає політолог, виступ Зеленського базувався на простих фразах, повторенні простих слів.

«Це було звернення не до парламентарів, не до еліт, а безпосередньо до народу. Промова добре написана, але погано прочитана. Очевидно, що йому ще треба набиратися досвіду публічних виступів, але вже в статусі політика. Але судячи з тексту, команда, яка його формувала, підійшла досить непогано до його написання», – уточнив Саакян.

Також, на думку політолога, промову нового президента можна вважати стартом виборчої кампанії.

«Промова Зеленського була не стільки програмною промовою президента, скільки програмною промовою виборчої кампанії лідера однієї з партій», – упевнений політолог.

Головні тези Зеленського під час інавгурації

– Нас 65 мільйонів. І ви всі нам необхідні. Ви повинні їхати в Україну не в гості, а додому. Сувеніри з-за кордону не потрібні, привезіть нам свій досвід і ментальні цінності.

– Я готовий на все, щоб українці не гинули на війні.

– Тепер я зрозумів, що це істина – кожен з нас президент. Чи не 73%, які за мене голосували, а всі 100%.

– Я дам громадянство всім українцям, які живуть за кордоном і хочуть будувати Україну.

– Не буває сильної армії там, де влада не поважає людей, які гинуть за Україну.

– Прошу не вішати в кабінетах моїх фотографій, тому що президент – НЕ ідол і не ікона.

– Я прошу парламент зняти з поста Генпрокуратура і главу СБУ.

– Я розпускаю Верховну Раду 8 скликання.

– У наступні 5 років я зроблю все, щоб українці не плакали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Жанін Показати IP 20 Травня 2019 14:59
А тези про Росію були?
Просто до Жанін Показати IP 20 Травня 2019 15:06
Іди на шоколадці прочитай випущеній в Ліпецку, що Расєя агресор.
73% до Жанін Показати IP 22 Травня 2019 15:47
От і Майдан - 3 скоро буде. Тепер точно.
Навуходоносор Показати IP 20 Травня 2019 15:10
Як на мене, то дуже символічними при інавгурації стали слова спікера Парубія, який в кінці процесу сказав:"Спасибі! Було весело!" Новообраний президент говорив про війну, про біди людей, про загиблих...І після всього цього Парубію і його поплічникам було весело! Тут потрібні коментарії психіатра! Слова Парубія - це сутність влади, яка йде в небуття. Влади мародерів і злодюг, влади недоумків! А ще інавгурація показала, що клоуном варто називати не нового президента, як це робили в передиборчій війні порохоботи, а Ляшка! В російській мові є хороший термін:"Придворный шут!" Це краще підходить до типажу, який позиціонуючи себе як "Людина з вилами", нажив собі статки в такій кількостіі, що готівку в "зелених" потрібно і справді вилами завантажувати при терміновій евакувації. Всіх "веселих" - в автозаки!
777 до Навуходоносор Показати IP 20 Травня 2019 15:32
Так он идиот причем со справкой.чему тут удивляться.
Лучанин до Навуходоносор Показати IP 20 Травня 2019 16:06
Промови Зеленського не чув, але читав. Як на мене, дуже грамотні і правильні слова і тому дуже дивно, що оте "чудо" сказало, що йому було весело. Дякуємо, згадуючі останні ваші 5 років, щось не дуже хочеть веселитись...
такот до Навуходоносор Показати IP 20 Травня 2019 20:44
А хто такий Парубій? Випадковий пасажир на кораблі під назвою ВР! Хто його толком знав і що він з себе уявляв до 2014 року? Ото таких пообирали...
Олекса до Навуходоносор Показати IP 21 Травня 2019 13:10
і хто ж ту владу ( мародерів злодюг і недоумків ) вибирав? Чи не ви часом?
Олена Показати IP 20 Травня 2019 16:14
Все було чудово! Але є й недоліки Президент свої повноваження не говорив а тількиВР і чомусь не називає вже себе слугою народу а сказав що ми всі президенти хіба це не смішно і не весело?)))Всім гарного дня!
МВ до Олена Показати IP 20 Травня 2019 16:51
читай конституцію Оленко )) Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами.
Смітюх Показати IP 20 Травня 2019 16:49
"Я підтримую перші кроки висловлені з трибуни Верховної Ради новообраним Президентом України, країну потрібно змінювати. Все зробити і підтримати, це наш шанс" Смітюх І.Є
Міра Показати IP 20 Травня 2019 19:47
Тепер у нас дійсно народний Президент, совісний, приємний, видно, що він любить свій народ, а ми його!
От так до Міра Показати IP 22 Травня 2019 15:48
Мені ваш шкода. Але ви розумна людина, скоро все зрозумієте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus