USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Я поліції скажу, що нічого не платили»: як інструктували учасників сітки Порошенка на Волині. Відео

11 Квітня 2019 20:18
Волиняни, які беруть участь в сітці з підкупу виборців на користь Петра Порошенка зізнаються в тому, як «заводять» людей на дільниці, контролюють голосування, а кому потрібно – наливають. А у випадку, якщо приїжджає поліція, заявляють, буцімто жодних виплат не було. Одкровення працівників сітки вдалось зафіксувати завдяки зйомці на приховану камеру депутатом, який представився юристом штабу.

Як працює сітка

Перше опитування громадян, яке відбулось за декілька місяців до першого туру виборів, дозволило штабу БПП «Солідарність» виявити лояльних громадян, яких залучають до роботи, яка відбувається за принципом піраміди. За грошову винагороду вони мають привести сусідів, аби ті підтримали потрібного кандидата. Явку контролюють по списку, що підтверджують самі учасники сітки.

І якщо у містах робота сітки може бути ледь помітною, то в селі, де всі одне одного знають, виявити «ляльководів», які купують голоси виборців, набагато легше.

Сітку успішно «обкатали» в першому турі виборів і прийшов час виплати грошових винагород як «волонтерам», так і безпосереднім учасникам сітки з підкупу виборців.

Проте одну з таких незаконних виплат вчора зафіксували правоохоронці в селі Олика Ківерцівського району. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 160 (Пропозиція, обіцянка або надання виборцю чи учаснику референдуму неправомірної вигоди…) Кримінального кодексу України.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ПОЛІЦІЯ ВИЛУЧИЛА ₴720 ТИС., ЯКІ ВИДАВАЛИ УЧАСНИКАМ СІТКИ ПОРОШЕНКА. ВІДЕО

Скориставшись переполохом учасників сітки на місцях депутат Волиньради Олександр Омельчук вже наступного дня поїхав іншими селами, представляючись «юристом штабу» та розповідаючи, що до них їде поліція. Люди швидко йшли на контакт думаючи, що Омельчук працює в БПП. Таким чином на приховану камеру вдалось зняти зізнання як мінімум двох учасниць сітки.

«Кому треба налити знаєте…»

Село Липне Ківерцівського району. Тут за роботу сітки відповідає директор будинку культури Валентина Громик. Жінка відразу заявляє, що поліції скаже, що ніяких грошей немає і їй нічого не платили.

– За перший тур питання закрили по оплаті, правильно?

– Так.

– Ви знаєте, що ви маєте робити? Списочок людей, обдзвонити, щоб всі прийшли…

– Так, як і того разу…

– Під особливий контроль. Кому треба налити – знаєте…

– Таке вже пройшла. В мене в «двадцятці» є люди, які точки мають, трошки гонять… Наливати там, не біля дільниць

– Якщо приїдуть правоохоронці, що маєте казати?

– Нічого не знаю, ніяких проплат не було…
Село Знамирівка Ківерцівського району, тут сітку очолює Оксана Войтович. Омельчук і тут представляється юристом, каже, що в Олиці правоохоронці взяли списки «і там є всі - і ви, і я». На запитання про те, що жінка скаже поліції, яка до неї приїде, та відповідає – «мені ніхто нічого не давав». Хоча тут же підтверджує, що розрахувались з нею повністю: «Перший раз заплатили 4 два рази, а цей раз було 5…».

Коли заходить мова про «виконання плану» по кількості людей, яких треба було привести на дільницю для голосування, жінка не може назвати точної кількості, проте запевняє, що план виконала.

На запитання про те, що треба робити, якщо люди не йдуть голосувати, відповідає – брати список виборців, дзвонити, казати щоб йшли голосувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Знаю Показати IP 11 Квітня 2019 21:02
Респект Олександру і по голосу чую Зубенку.
здравомислячий до Знаю Показати IP 12 Квітня 2019 02:06
Оце то в нас продажні люди!І хочуть покращення життя!З такими підкупними людьми ніколи не буде покращення!А потім нарікають на президента!Самі ж продалися за 1000грн!В цієї країни нема майбутнього!
Волинянин Показати IP 11 Квітня 2019 21:54
Та які на&ер претензії до кандидатів чи організаторів сітки ! Вони свою роботу роблять. А ось щодо елєкторату ... . Може і не по християнські, але ото насєлєніє з низьким рівнем політичної культури, продажне, зашорене, з глиною на спині - вже на генному рівні приречене. І продукують собі подібних, а потім з баранячими очима не можуть поянити, шо ж воно наробило. Та голосуйте за будь кого, але ознайомтесь з програмою, проаналізуйте, пропустіть через розум і серце, знайдіть там себе і зробіть вибір.Так, щоби совість була чиста .І майбутнє хоч би дітям світило. Так ні. Продажність перемагає все. Ні гідності, ні честі, ні моралі ! А потім у церкву йдуть, а потім дітей виховують. Які вони щасливі, шо не знають, які вони дурні ! Хай Бог простить ...
Українець Показати IP 11 Квітня 2019 23:53
Волинянин, респект! 100 %.
21 Показати IP 12 Квітня 2019 09:35
Зеленський агент кремля???? А зрадник президент, який виїжджає на продажних виродк%х хто? національний герой? політик височезного рівня? чи звичайнісінький крадій, який довів країну до зубожіння. фу.. с%%а ваші ці порохоботські заявки, про потрошенка, це так гидко. "думаючі ід%%и" !
Ю Показати IP 12 Квітня 2019 10:09
Найстрашніше в тому, що людей просто до цього довели, це такий "хід" від влади. Люди які готові голосувати за гроші, просто виживають на ту пенсію яку гарант їм забезпечив. Голодний народ- слухняний народ. Продажність я б це так не називала, платіжки, ціни на ліки та взагалі в Україні стає дорого жити. Я реально співчуваю людям, які виживають. А гарант розкидається мільярдами. Дай Бог нам усім зробити правильний вибір
Лучанка Показати IP 12 Квітня 2019 10:14
Люди добрі, куди ж ми рухаємося ??? Корупція процвітає безпосередньо в селі. І ви ще хочете кращого майбутнього, коли самі ж продаєтесь як повії. Що чекає ваших дітей ??? Свого розуму напевно не вистачає зробити правильний вибір, а от якась лишня тисяча гривень ставить все на свої місця. Ганьба та сором таким виборцям.
я Показати IP 12 Квітня 2019 14:39
розкажу як голосували в селі: прийшла до хати до самотньої старенької сусідки комісія з урною, бо сусідка не могла по старості зайти до клубу. Далі діалог: "ой діти, мені вмирати пора, мені вже однаково, хто буде президентом, я при кожному ледь дотягую до слідуючої пенсії, на дрова, ліки за 50років роботи не вистачає.....і т.д." Комісія: "ой Павлівно, не говоріть багато, всім однаково, як садили бульбу, так і будемо садити, як їздили в Польщу на роботу, так і будемо їздити, ставте оно в тій-во клітиночці "птічку" і підемо далі. Не там ставите, а отуто - де Порошенко..." І так по всьому селу! Сказала комісії, що так можна і криміналу заробити - послали по всім відомій адресі. Впевнена, що так старі люди голосували по всій Україні, дивлячись яка комісія прийшла. Кому за 80 - треба щоб не голосували!!!!
Орися Показати IP 12 Квітня 2019 15:05
У кожного своя голова на плечах. Можна брати гроші від Порошенка,а голосувати за іншого кандидата, це не правопорушення. Це підкуп зі строни Порошенка. Навіть якщо він заплатить всім по10 тисяч, всеодно йому більше ніколи не процти в 2й тур. А бідні жінки хоч раз в житті мають змогу отримати гроші, які в селі ніхто ніколи не платив. Молодці що беруть, а голосують за інших. Люди одна справа брати, а друга голосувати. Підніміть списки де це бидло Порошенко пройшов. Та ніде практично.
Анонім до Орися Показати IP 14 Квітня 2019 06:25
село справно взяв гроші проголосує як сказали
Анонім Показати IP 12 Квітня 2019 22:50
Дивіться там де міліони грабують а не там де сільські ,безробітні,малозабезпечені люди взяли гречку,чи сто гривень за вибори
Тетяна Показати IP 12 Квітня 2019 23:07
Наша влада довела народ до такого становища щоб брати гроші ,у цих селян відбір є? Безробіття,ні пенсій,ні зарплат,ні виплат на дітей.У цієї жінки десять дітей,а ви запитали її як їй держава допомагає в даний час,за що вона їх піднімає на ноги ,ви виставили цю жінку на посміховисько ,що їй дали за вибори якусь тисячу а тих хто міліарди гребені ви не бачите.
Инна до Тетяна Показати IP 14 Квітня 2019 10:27
Все ми бачимо,а працювати вона не може? Тильки 10 диточок рожае? А ростить их на подачку вид держави, а подачка з моих податков...
Юрій Показати IP 14 Квітня 2019 15:45
Ну я просто не розумію як людям не соромно продаватись як шл...хи дешеві...
Шлюха до Юрій Показати IP 16 Квітня 2019 19:15
Юра, не пиз*и!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus