USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Я спокійний. Буде новий президент». Інтерв'ю Арсена Авакова

12 Березня 2019 13:23
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прийшов на ICTV, де розкритикував президента Петра Порошенка.

У понеділок, 11 березня, гостем програми Свобода слова став міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Протягом півгодини він розповідав про готовність МВС припиняти провокації на виборах і звинуватив чинного президента Петра Порошенка в нечесній грі. LIGA.net вибрала десять цитат.

Ці вибори Аваков хоче провести незвично. «Ми в МВС задовго до виборів зібралися, добре поговорили між собою і вирішили, що ці вибори ми проведемо незвично. На цих виборах МВС не сприятиме жодному з кандидатів в його агітації. Не будемо забезпечувати реалізацію тих чи інших «хотінь».

Хоче нового президента. «Ми знаходимося в кінці політичного циклу. Ентропія наростає ... Це (позов щодо направлення до Верховної Ради подання про звільнення глави МВС, – ред.) - неймовірна дурість, це незаконно. Дадуть мені привід бути більш публічним політиком. Так чи інакше, коли закінчиться цей політичний цикл, у нас буде і новий президент, і новий уряд. і я тут абсолютно спокійний».

Сітка Порошенка – це огидно. «З бюджету оплачувати покупку голосів – це неймовірна гидота... Люди, я прошу кожного з вас: якщо гроші вам прийшли, то візьміть ці гроші, тому що вони бюджетні. Але ні в якому разі не вступайте в цей зв’язок. Тому що як тільки ви це зробили, ви стали суб’єктом кримінальної справи. І в більшості випадків постраждають люди, а не цей політик, який їм це пропонує».

Україні потрібен легітимний президент. «Коли з одного боку є відкритість і публічність, а з іншого – задекларована нейтральність до цих виборів, ми зможемо забезпечити адекватний процес. І тоді, кандидат, який переможе, скаже, що переміг чесно. Тому що, якщо буде сотні порушень кругом, то жоден переміг кандидат не буде легітимним. А мені не потрібна Україна з нелегітимним президентом».

Порошенку - так вибори не виграються. «Сьогодні я отримав чудову газетку. Думав, чергова підкидних газетка, а тут написано: «Замовник – кандидат в президенти Порошенко. Тираж – 1,6 млн примірників». Один лист повністю присвячений тому, яке МВС погане і який Аваков необ’єктивний... Тут дискредитується поліція, це не дозволено. Так вибори не виграються... За рахунок тиску на поліцію і на мене ці вибори не виграти».

Прослуховують Зеленського. «Ми зустрічалися з Василем Сергійовичем (Грицаком – ред.) Дуже детально розібрали цю ситуацію. Зараз слідчі Нацполіціі перевіряють. І коли всі документи будуть на столі – кого прослухали, на якій підставі, де рішення суду – офіс Зеленського буде проінформований ... Перевірка триватиме день-два. Ми оголосимо про це публічно».

Тимошенко хотіли облити кислотою або фарбою. «Є стара звичка: якщо щось сталося, я поговорив з главою СБУ або генпрокурором і це щось поклав у стіл. Зараз це неможливо. Як неможливо було у випадку з нападом на Гриценка в Одесі. Як у випадку з виявленням прослушки біля будівлі Зеленського. Як у випадку з нападом на один з мітингів Тимошенко, коли її збиралися облити чи кислотою, то червоною фарбою в Чернівцях».

Проти ЮВТ – технічний кандидат ЮТ. «Одному з кандидатів в президенти (не побоюся сказати – технічний кандидат) 2,5 млн гривень застави оплатили 12 осіб з Одеської області ... Одна – кухарка з сільської їдальні, інший – працівник польового стану. Його, коли запитують, чи перерахували ви 100 тис. гривень кандидату Т. (ймовірно, мова про Юрія Тимошенка. По ньому якраз відкрите провадження. – ред.), то він каже, що в житті не бачив таких грошей. Заставу цей кандидат сформував незаконно».

Ну а що стосується Нацдружин, то, кхм. «Спікер Нацдружин (Ігор Вдовін, – ред.) був запрошений в Нацполіцію для дачі пояснень. Він пояснив, що це (заява про те, що Нацдружини стежитимуть за порядком на виборах і застосують силу, якщо знадобиться, – ред.) було сказано образно ... Ніякої іншої сили, крім державної, ми не дозволимо застосовувати ні в день виборів, ні будь-коли».

МВС в діалозі з радикалами. «Кожне місце голосування буде забезпечене патрулем, охороною і групами реагування. Ми знаємо всі радикальні угруповання, які можуть здійснити дестабілізацію. З кожними з них є персональний діалог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Оптимістка Показати IP 12 Березня 2019 13:32
"Ми знаємо всі радикальні угруповання, які можуть здійснити дестабілізацію. З кожними з них є персональний діалог."- цікаво..в якій формі ведеться діалог? Навели б порядок у своєму Міністерстві зі своїми підлеглими.
Лучанка Показати IP 12 Березня 2019 15:55
Мене цей міністр дратує, не виконує своїх прямих обов'язків, а тільки трандить
Я до Лучанка Показати IP 12 Березня 2019 19:00
має з кого приклад брати... пеця томос в томос-турі і на збіговиськах різних фуфлогонствує.. а міністру мвс хіба не можна?
Волиняка Показати IP 12 Березня 2019 18:08
Мріє про військовий переворот і Венесуелу в Україні, забагато займається не тим, чим би мав займатися міністр МВС
УКРАїНЕЦЬ Показати IP 13 Березня 2019 08:52
Мініст не володіє державною мовою.І це "чудо"ще когось повчає...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus