USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Як дати задню: Никитюк хоче зняти з себе вину за блокування бюджету Волині

21 Лютого 2019 18:30
Очільник департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, який виконує незаконне доручення голови адміністрації Олександра Савченка та блокує виконання бюджету області, всіма силами намагається зняти з себе вину за протизаконні дії.

Посадовець, розуміючи що за підписи під головними фінансовими документами області йому світить «кримінал», фактично просить Волиньраду розробити порядок виконання рішення депутатів про бюджет на 2019 рік.

Про це йдеться на сайті Волиньради.

У фінансовому підрозділі ОДА й надалі вперто наполягають на тому, що головний кошторис області за окремими напрямками не відповідає законодавству. Між тим, жодна зі столичних інституцій не висловила претензій до рішення про обласний бюджет на 2019 рік.

Крім того, суд відмовив Волинській ОДА у призупиненні дії рішення Волинської обласної ради від 20 грудня 2018 року № 22/13 «Про обласний бюджет на 2019 рік».

Здавалося би, в ОДА вичерпані всі аргументи, якими вона керувалася, блокуючи бюджетне рішення. Проте область й надалі функціонує за тимчаосовим розписом обласного бюджету, оскільки департамент фінансів зволікає з підготовкою постійного розпису.

Керівник департаменту фінансів Ігор Никитюк, на якому лежить відповідальність за виконання бюджету, вочевидь, розуміє, що Олександр Савченко в цій ситуації легко умиває руки. Адже вся відповідальність за головний фінансовий документ та його виконання лежить саме на Никитюку. Саме його підписи на документах можуть стати підставою для цілком реального тюремного терміну, адже щодо Савченка та Никитюка вже почали розслідування.

Головне завдання для Никитюка, який, вочевидь, нарешті усвідомив, що кримінальної відповідальності за виконання незаконних рішень Савченка йому не уникнути, полягає в тому, аби «дати задню». Тому очільник фінансового департаменту не придумує нічого кращого, як звернутись до обласної ради з проханням надати інформацію щодо визначення порядку виконання рішення про обласний бюджет на 2019 рік.
В зв’язку з цим, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик звернувся до директора департаменту фінансів ОДА Ігоря Никитюка, нагадавши йому про його безпосередні обов’язки.

«Повідомляємо, що порядок виконання місцевих бюджетів передбачений законодавством. Невиконання Вами цих документів може бути кваліфіковане як службова недбалість та неправомірна діяльність», – йдеться в листі першого заступника голови ради.
«Сподіваємося, що Вам, як багаторічному керівникові департаменту фінансів, вистачає кваліфікації та професійних знань для того, щоб, як і в минулі роки, відповідно скласти постійний розпис прийнятого радою обласного бюджету на 2019 рік.

Звернення, яке я отримав, викликає в мене хіба подивування. Адже керуватися належить самим сесійним рішенням обласної ради від 20 грудня 2018 р. № 22/13 «Про обласний бюджет на 2019 рік» та відповідними нормативними актами, які регламентують виконання бюджетних рішень.

Направлення у Волинську обласну раду листа від 20.02.2019 № 414/1/1-18/2-19, адресованого на моє ім’я, розцінюємо як невиправдані політичні ігри з метою подальшого затягування виконання обласного бюджету на 2019 рік та намагання дестабілізувати ситуацію в області, з усіма відповідними наслідками, які з цього випливають», – пише Олександр Пирожик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus