USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як Гонтарева і Ко допомагає російським банкірам уникнути суду

4 Листопада 2017 17:12
Як відомо, у Валерії Гонтаревої - давні стосунки з російськими банками, з кремлівськими банкірами зокрема. Довгі роки її партнером в інвестиційній компанії ICU був перший віце-президент банку уряду РФ ВТБ Юрій Соловйов, йдеться на авторському сайті журналіста, експерта Олександра Дубінського.

Після приходу Гонтаревої в Нацбанк (де вона до сих пір є головою правління) - справи у російських банків тільки поліпшувалися. Досить згадати, що Промінвестбанк, що належить російській державній корпорації ВЕБ, отримував рефінансування НБУ, тобто допомогу з українського бюджету. Інший банк, підконтрольний російській владі через групу ВТБ - Банк Москви (БМ Банк) - отримував сприятливі умови, і особисто Гонтарева клопотала про те, щоб його вивели з під антиросійських санкцій РНБОУ.

Зараз російські банки взяли курс на вихід з українського фінансового ринку: Промінвестбанк і Ощадбанк Росії шукають покупців на свої активи, ВТБ Банк - закривається. При цьому в Нацбанку, за інформацією Дубінського, існує сувора вказівка ​​- їм не заважати. Тому що всі угоди з продажу російських банків українцям - можуть носити схемний характер, і проводиться для того, щоб в разі банкрутства - колишнім власникам за законами України (ст. 52 Закону про систему гарантування вкладів) не можна було пред'явити претензії.

Приклади такого підходу вже є.

Банк "Траст", що належав однойменному російському банку - наприкінці 2015 року придбав власник кондитерського бізнесу АВК Володимир Авраменко. Через рік (після закінчення строку пред'явлення претензій до власників за доведення банку до банкрутства) - банк "помер".

У 2015 році акціонер банку "Петрокоммерц-Україна" - російський банк "Петрокоммерц" - продав акції банку 11 фізичним особам, частка кожного з яких становила менше 10%. Через рік нові акціонери без жодного попередження продали акції банку іншим 11 фізичним особам, після чого повідомили, що вийшли зі складу акціонерів і відкликали пакети документів з НБУ. Після чого - банк "помер".

Аналогічні плани у держкорпорації ВЕБ стосовно Промінвестбанку, - каже Дубінський. Його акції планується продати 11 фізособам (підконтрольним тріо Фукс-Микитась-Столар), які протягом року зможуть вивести з банку ліквідні активи і потім його довести до банкрутства.

Нагадаю, ведуться аналогічні переговори і про продаж дочірнього банку Ощадбанку Росії в Україні. Після чого у нових власників також буде рік "на розграбування", і подальше банкрутство Ощадбанку Росії - але вже без шансів пред'явити претензії до його російських власників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
11 Показати IP 4 Листопада 2017 18:30
Не переймайтеся в Європі так само.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus