USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Як коментують затримання голови поліцейської комісії Волині

8 Серпня 2017 17:00
Спроба дискредитувати голову поліцейської комісії Волині та «екшн» від працівників СБУ: непорозумінням або ж спробою влади у примітивний силовий спосіб «поставити на місце» опозицію називають затримання правоохоронцями керівника постійної поліцейської комісії Олександра Тиводара.

Нагадаємо, сьогодні, 8 серпня, посеред проспекту Перемоги правоохоронці затримали члена виконкому, голову постійної поліцейської комісії та керівника ГФ «Варта порядку» Олександра Тиводара. З обшуками у приміщення «Варти порядку» на вулиці Винниченка вдерлися озброєні співробітники СБУ.

Водночас у будинок Олександра Тиводара, зламавши ворота, також увірвалися озброєні працівники СБУ. Силовики поводили себе агресивно та зневажливо: коли вони постукали в двері будинку Олександра Тиводара, його дружина попросила зачекати 5 хвилин, мовляв, вже під’їжджає адвокат, однак люди в масках вибили ворота у двір. З будинку вилучили 5 ножів, патрони, пусті флеш-карти та CD диски, коробку з-під мобільного телефону, 2 айпади і аймак.

Як з’ясувалося, ухвалу з дозволом на обшуки оголосив слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 359 КК України (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації). В ухвалі вказано, буцімто, за попередньою змовою Олександр Тиводар та група осіб, використовуючи незаконні технічні засоби, стежили за людьми для збору на них компромату.
Утім, ті, хто знає Олександра Тиводара протягом багатьох років або працював з ним, переконані: затримання насправді не має на меті викрити правопорушення, йдеться про звичайне залякування опонентів чинної влади з чіткою громадянською позицією.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначає, що не уявляє, з чим може бути пов’язане таке затримання і вважає його непорозумінням, яке найближчим часом вирішиться.

Своєю чергою, голова Волинської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович вважає, що заступник голови спілки Олександр Тиводар – порядна та законослухняна людина, яка пройшла війну в Афганістані, тож він не міг порушити закон. На його думку, невдовзі справедливість восторжествує, а раптове демонстративне затримання, мовляв, може бути пов’язане з процесами, які нині відбуваються у місті.

Член виконкому Луцької міськради, голова Спілки власників зброї Волині Ігор Алєксєєв зазначив, що українське законодавство прописане таким чином, що затримати можна кого завгодно. Судячи з того, що відбувається, це дуже схоже на «спробу поставити когось на місце» чи спробу залякування. Окрім цього, інкримінують статті, які не передбачають «маски-шоу», перекриттям проспекту та іншим «екшном». Це більше схоже на розправу з тим, хто дозволяє собі більше, ніж діючий режим. Усі, мовляв, розуміють, що відбувається політичне протистояння між командою Петра Порошенка та командою Ігоря Палиці, відповідно, зараз влада використовує «примітивну силову дубинку».

Нагадаємо, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук назвав затримання Тиводара «черговою безглуздою й абсолютно неприйнятною в цивілізованій державі демонстрацією сили влади й спроба залякати та «поставити на місце» політичних опонентів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus