USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Рішення Поліщука показує, що в політиці є моральність», – Пустовіт

3 Липня 2017 13:03
Ще ніколи в міській раді не було стільки політичної боротьби та бажання застосовувати судові рішення чи інший адмінресурс задля тиску на «неугодних» депутатів. Про це заявив під час сесії міської ради новообраний секретар Григорій Пустовіт, та подякував колегам, які підтримали його кандидатуру на цій посаді.

«Профільний комітет Верховної Ради прийняв рішення оголосити вибори у Луцьку 24 вересня. Сподіваюсь, Рада до канікул проголосує за це рішення», - зауважив Григорій Пустовіт.

Також він зазначив, що вчинок Ігоря Поліщука, який пішов з посади секретаря, є прецедентом, який показує, що в політиці є моральність, та свідченням того, що обранці громади можуть ставити інтереси громади вище за власні. Мовляв, перебування на посаді виконувача повноважень дало б Ігорю Поліщуку, як кандидату на посаду міського голови, більше можливостей і електоральної підтримки, але він вибрав чесний шлях боротьби.

«За 3 місяці головування Ігор Ігорович показав, що рада після двох місяців безладу та безперервних політичних воєн працює, як єдиний механізм», - зазначив Григорій Пустовіт.

Що стосується депутатський фракцій «Самопоміч», БПП «Солідарність», «Свобода» та «Народний контроль», які не взяли участь у голосуванні за відставку Ігоря Поліщука, то вони, зі слів Пустовіта, дали найвищу оцінку діяльності колишнього виконувача повноважень міського голови. «Це визнання того, що вони бачать вас на цій посаді. Найвищу оцінку вам дали вони», - зазначив новообраний секретар та подякував Ігорю Поліщуку за його роботу та принципову позицію, а також за рішення залишити посаду, попри те, що далося воно йому непросто. Цим самим, зі слів Пустовіта, він продемонстрував себе як людина, яка знає що робити і готова на крок, якого не чекають опоненти.

Натомість політичні інтриги та боротьба за владу лише псує імідж міста. Як зізнався Григорій Пустовіт, саме у зв’язку з цими обставинами на «Ніч у Луцькому замку» цьогоріч не приїхали мери міст з Кіпру та Португалії.

«Вони знають, що у міській раді триває політична боротьба з застосуванням всіх можливих чинників тиску. Вони сказали: «розберетесь - ми приїдемо», - зазначив Григорій Олександрович та додав, що 25 серпня цього року Європейський союз планує вручити Луцькій міській раді високу відзнаку – Щит Європи. Проте, якщо сесійний зал і далі буде роздирати політична боротьба, а суди будуть визначати, як жити міській раді, та створювати нові конфлікти, цього може й не бути.

Не оминув увагою Пустовіт і екс-секретаря ради Юлію Вусенко, яка планує брати участь в позачергових виборах міського голови.

«Шановна Юлія Василівна, сьогодні ми бачили високоморальний вчинок. Зробіть і ви так само – відступіться. На відміну від Юлії Вусенко, яка декларувала, що піде на вибори міського голови, я не буду балотуватися», - заявив Григорій Пустовіт. Та пояснив, що його основне завдання – довести до мінімуму політичну напругу в залі та передати владу тому, кому довіряться лучани на виборах.

«Звертаюсь до тих, хто має інше бачення на розвиток подій у місті: давайте заспокоїмось. Ігор Поліщук зробив крок, зробіть і ви – покажіть, що і ви здатні свої особисті та партійні інтереси не ставити вище за інтереси громади», – зазначив Григорій Пустовіт.

Наостанок новообраний секретар ради пообіцяв, що команда продовжуватиме роботу, яку почав Ігор Поліщук. І саме лучани, а не суд, прокуратура чи інші органи, дадуть оцінку цій роботі та визначать, хто буде керувати містом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Betonus Показати IP 3 Липня 2017 13:09
17 вересня покаже всю моральність
Лучанин до Betonus Показати IP 3 Липня 2017 16:30
не 17 а 24 вересня!!!Будьте уважні!В статті це написано!
олена Показати IP 3 Липня 2017 13:29
обовязково квіти дарувати?
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 3 Липня 2017 14:21
Помиляєтесь. Це тільки в Ігора Поліщука є моральність. У решти - її абсолютний О. Зеро.
Ахванасій Показати IP 3 Липня 2017 15:06
Те що в цій країні називають політикою є звичайним базаром.І учасники торгів мають називатись баригами, а не політиками.Політика це трохи не те, панове.
Віталій Показати IP 4 Липня 2017 08:33
Мені здається ,що Поліщук єдий кандидат на посаду мера.За час перебування на посаді він та його команда показали як потрібно працювати.Будуються дороги,наводиться порядок у місті.А де робота депутатів іншик фракцій?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus