USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як Луцьк підготувався до опалювального сезону

17 Жовтня 2017 14:43
До початку опалювального сезону практично всі заплановані роботи на ДКП «Луцьктепло» вдалося виконати, а це поточний ремонт котелень, центральних теплових пунктів та теплових мереж. Проблеми виникли лише із капітальним ремонтом теплових мереж, адже через фірму «Континіуму» заблокували рахунки й не вистачило коштів на завершення усіх планових робіт, що в майбутньому може давати пориви труб.

Про це розповів заступник директора «Луцьктепла» з комерційних питань Віктор Мельник, звітуючи про роботу підприємства, під час засідання комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури, благоустрою та ЖКГ.

«Щорічно ми виконуємо великий обсяг робіт, аби місто належно увійшло в опалювальний сезон. Цього року ми провели сотні робіт, але не все із запланованого вдалося. Зокрема, мав бути проведений капітальний ремонт теплових мереж протяжністю 2,715 кілометра, однак зробили лише 702 метра, що становить 26%. Це тому, що горезвісна фірма «Тепелен» наші рахунки заблокували і не було в нас коштів. Але міська влада допомогла зробити все, аби ми змогли таки підготуватися», - пояснює Віктор Мельник.

ЧИТАТИ ЩЕ: «КОНТИНІУМ» РОБИТЬ УСЕ, АБИ «ЛУЦЬТЕПЛО» НЕ ПІДГОТУВАЛОСЯ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

Крім того, тепловики провели поточний ремонт 65 котелень, 51 центрального теплового пункту та поточний ремонт теплових мереж на протяжності 129,4 кілометра. Роботи здійснили за рахунок власних коштів на суму 2,3 мільйона гривень.

За кошти, виділені міською радою, «Луцьктепло» придбало попередньоізольовані труби на суму 780 тисяч гривень для заміни аварійних ділянок теплових мереж міста на п’яти ділянках: на вулиці Потапова, 30, Декабристів, від житлового будинку на вулиці Львівська, 63а до житлового будинку Львівська, 63б, на вулиці Вороніхіна та Корольова.

Модернізацію здійснили і у рамках співпраці з ЄВРР щодо реконструкції теплових мереж від котелень на Шевченка, 3 та Богдана Хмельницького, 12 на загальну суму 9,93 мільйона гривень. Зі слів заступника директора, завершуються роботи реконструкції теплових мереж від котелень на вулицях Вавілова,6, Ковельська, 68 та Лесі Українки, 20, що дозволить вивести з експлуатації шість нерентабельних котелень.

Також ДКП «Луцьктепло» розпочало виконання Проекту реконструкції системи теплопостачання Луцька «Поставка та встановлення котла на альтернативному виді палива для котельні на вулиці Боженка, 32», на що підприємство має використати 26.87 мільйона гривень.

Віктор Мельник розповів, що на вимогу ПАТ «Волиньгаз» виготовили проектну документацію та проводять роботи по технічному переоснащенню вузлів обліку газу на 9-ти котельнях підприємства.

Також ДКП «Луцьктепло» придбало обладнання для пошуку витоків на суму 475,6 мільйона гривень та розробило інвестиційну програму на 2018 рік, аби здійснити реконструкцію теплової мережі на вулиці Кравчука, діаметром 530 мм та протяжністю 700 метрів.

Нагадаємо, раніше інформували про те, що тарифи за тепло у Луцьку поки не підніматимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Шевченка 88 Показати IP 17 Жовтня 2017 14:55
А в якому опалювальному році включать тепло в будинку Шевченка 88 у м. Луцьку?
Пильний до Шевченка 88 Показати IP 17 Жовтня 2017 15:12
Коли хапуги при владі нарешті наїдяться
Анонім до Шевченка 88 Показати IP 17 Жовтня 2017 16:41
Ну, якось же ви там грієтесь в тому будинку уже років 4-5! За стільки зим адаптувались. Що ще треба. Луцьктепло - дорога контора!
W17 Показати IP 17 Жовтня 2017 16:43
Треба включити опалення саме зараз, коли на вулиці дуже хороша погода, щоб батареї були ледь теплі а за опалення "зрубати" по максимуму! Ждем!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus