USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як на ДКП «Луцьктепло» долатимуть збитковість

20 Березня 2019 09:54
Для того, щоб зменшити збитки найбільшого комунального підприємства міста, продовжать модернізацію котелень та заміну мереж у Луцьку.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 20 березня.

Під час заслуховування інформації про фінансово-господарську діяльність комунальних підприємств міста за підсумками 2018 року виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт поцікавився, яким чином планує подолати збитковість ДКП «Луцьктепло».

Директор підприємства Валентина Малютіна пояснила, що тариф складається з умовно постійних та умовно змінних частин і розрахований на певну кількість виробленої теплової енергії. Якщо кількість відпуску менша, ніж передбачена планом, недоотримують навіть умовно постійну частину тарифу. Збитковість виникла через короткий опалювальний сезон, вищу температуру. Тобто, йдеться про зменшення споживання тепла, а також відключення деяких великих споживачів (завод «СКФ Україна» перейшов на власну котельню). Також вплинуло підвищення вартості природного газу з 1 листопада минулого року – тарифи змінили лише 22 грудня, а оплата за послуги надійшла лише у січні.

Оскільки підприємство працює в нормативному полі, створеному державою, на збитки впливає несинхронний ріст вартості енергоносіїв, які становлять понад 50% в структурі тарифу. Зменшити споживання найбільш вартісної складової тарифу організаційними методами неможливо, потрібні кошти на заміну обладнання. До того ж, понад 80% мереж у місті перебувають в аварійному стані. Для того, щоб вивести підприємство з мінусів, готують зміни експлуатаційної структури, виводять з експлуатації старі котельні з радянським обладнанням. Також потрібні кошти на перекладання мереж. З експлуатації вивели 12 котелень, зменшили витрати і штат підприємства, цього року запланували багато роботи із заміни пальників квартальних котелень, модернізацію 9 котелень. Водночас, збитки становлять незначний відсоток від загального обсягу.

Григорій Пустовіт зауважив, що місто вкладає великі кошти в підприємство та висловив сподівання на позитивну динаміку роботи ДКП «Луцьктепло».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ангст Показати IP 20 Березня 2019 09:59
То дозвольте автономне опалення і закрийте те Луцьктепло.
777 Показати IP 20 Березня 2019 10:46
Так у них один план уже много лет. Просить деньги из бюджета. И это все.
Василь Показати IP 20 Березня 2019 10:56
В Луцьку є багато будинків де окремі квартири були відєднані від централізованого опалення згідно Постанови КМУ. В нашому будинку їх ДЕСЯТЬ. Є багато бажаючих встановити автономне опалення. Чому не можна вирішувати це питання по стояках або підїздом, а не цілим будинком?
ігор луцький Показати IP 20 Березня 2019 11:15
Луцьктепло -це бездна для мільйонів гривень з міського бюджету.Нових клієнтів давно нема і не буде,а ті що є,намагаються відключитись.Альтернативи автономному опаленню не має.Доведено в усьому світі.Кількість боржників за спожите тепло:10.18р.-3995 02.19р.-9350 квартир.Тим хто платить,будуть піднімати тарифи до тих пір,поки і вони стануть платонеспроможні.
Споживач Показати IP 20 Березня 2019 15:07
Законодавство читайте,розумники.Закон про ЖКГ дозволяє автономне опалення,але потрібна згода всіх мешканців будинку,крапка.Для чого ці розмови ні про що.В "радянських"будинках вертикальний розподіл тепла і це ключове,тому,що окрім котла,реконструкція мереж в квартирі повна і ремонт відповідно.Це дуже великі кошти.Не знаю за газові мережі,але і там проблеми.До того маса будинків транзитні,мережі транзитні,які потребують технічного переоснащення.Тож не потрібно тут "вкидати" дописи,які не можливі,на жаль.Але в цьому напрямку рухатись потрібно-це також факт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus