USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як на Волині водолази обстежують місця для купання та що там знаходять

2 Червня 2023 08:59
У рамках підготовки до пляжного сезону рятувальники на Волині обстежують водойми. Всього в області офіційно визначили 17 місць для купання. Їх огляд триває.

Про це розповів під час брифінгу керівник ДСНС Волині Володимир Грушовінчук, повідомляє Суспільне Волині.

Наразі уже обстежили 12 із 17 водойм. Одна із них – у селі Озеро Луцького району.
Орієнтовно година роботи водолазів коштує заявнику від двох до двох з половиною тисяч гривень, – розповів начальник групи водолазно-рятувальних робіт Іван Шевчук.

Перед зануренням колег завжди оглядає фельдшерка водолазно-рятувального загону Руслана Киричук.
Обстежувати дно водолази починають з допомогою металошукача. «Він знаходить бляшанки, металеві піротехнічні снаряди, металеві штирі, цвяхи. Після зимової рибалки зазвичай розкидають від черв’яків шкарабаньки», – говорить Іван Шевчук.
Поки одні рятувальники працюють на мілині, інші – одягають спорядження і занурюються на глибину. З берега їх завжди страхують колеги.

Як розповів водолаз Павло Поліщук, рятувальники спілкуються між собою спеціальними сигналами, які подають через мотузку.

«Два рази дьоргнув, підряд, він мені дублює і йде вліво – це значить. Раз дьоргнути потрясти – це вправо. Він має продублювати кожен мій сигнал», – роз’яснив водолаз.
Після 30-хвилнних пошуків з двометрової глибини рятувальники дістали уламки цегли, ПЕТ пляшку та підошву від взуття.
Замовнику обстеження видадуть документ, що місце придатне для купання, – розповідає керівник групи водолазно-рятувальних робіт Іван Шевчук. Каже: сміття забирають для подальшої утилізації. А на озері згодом встановлять буйки, які позначатимуть безпечну територію, тому що все дно не обстежують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus