USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Як облспоживспілка грабує підприємців, і хто за цим стоїть

2 Лютого 2018 16:37
Підприємці Волині й Луцька продовжують війну з Волинською обласною спілкою споживчих товариств.

Здебільшого, люди скаражаться на необгрунтоване підняття орендної плати на ринках. Мовляв, апетити облспоживспілки збільшуються, а підприємці натомість не отримують нічого: ані покращення умов на ринках, ані реконструкції і ремонту торгових площ. Незрозуміло, за що ж тоді облспоживспілка здирає гроші з людей. Про це йдеться у матеріалі видання «Під прицілом».

Почнемо з того, хто є керівниками облспоживспілки. Головою правління є Марта Кандиба, її перший заступник – Володимир Горгут, заступник – Світлана Завацька. Незважаючи на дане ранжування, першою скрипкою є саме Володимир Горгут.

Володимир Горгут і Марта Кандиба

Цей досвідчений діяч взяв на себе роль реформатора системи споживчої кооперації на Волині. Зокрема Володимир Горгут з командою розбазарили чимало фабрик і заводів Луцька та області, частина з яких перетворилась на руїни. Деякі об'єкти вони продали за безцінь приватним особам, отримавши величезні суми у якості відкатів. Певні приміщення здаються в оренду за чималі гроші. Наразі вони зосередилися на діяльності найбільших ринків.

Рік за роком облспоживспілка виживала пайовиків і забирала під свій контроль площі під ринки. Вона сама регулювала ціни на оренду торгового місця для підприємців і досі виступає у ролі посередника між державою та бізнесом.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ КЕРІВНИКА ПІДРОЗДІЛУ ОБЛСПОЖИВСПІЛКИ ЗАТРИМАЛИ НА ХАБАРІ ВІД ПІДПРИЄМЦЯ У 675 ТИСЯЧ

Отримуючи чималі суми за оренду, облспоживспілка виконує лиш мізерні зобов'язання – оплачує комунальні послуги. Про ремонт і приведення торгових площ до належного стану мова навіть не йде. Тому підприємцям доводиться за власний кошт проводити реконструкцію та облагородження на ринках.

До Горгута навіть приїжджали Правий сектор з Автомайданом із вимогою відзвітуватись і зробити діяльність облспоживспілки прозорою. Згодом у офісах облспоживспілки і помешканні Горгута були проведені обшуки і вилучені ділові документи. Прокуратура здійснювала досудове розслідування кримінального провадження про протидію законній господарській діяльності та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем службовими особами. Однак і тут Горгут з колегами вийшли "сухими з води".

З початку 2018 року облспоживспілка підняла орендну плату для підприємів кількох ринків Волині. Зокрема, на Центральному ринку Луцька та на Ковельському ринку. Що закладено у новий тариф в організації не повідомили і взагалі відмовляються спілкуватись з підприємцями на тему орендною платні.

В обласному центрі знайшли спосіб допомогти підприємцям і створили КП "Луцькі ринки", які покликані покінчити з нечесними посередниками. Схоже, що в області подібний крок також не за горами.

Наразі Володимир Горгут намагається тиснути на підприємців усілякими способами, аби не втратити "золоті гори", які він отримував задарма.

КП "Луцькі ринки" стало справжньою загрозою для диктатури облспоживспілки, яка в найближчому майбутньому ризикує позбутись доступу до легких грошей і нав'язуванні умов роботи ринків Луцька та області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Варшавка Показати IP 2 Лютого 2018 17:42
Пора міняти Горгута і Мартуся!!!
Варшавка Показати IP 2 Лютого 2018 17:43
Пора міняти Горгута і Марту ато геть знахабніли!!!!
ТТ Показати IP 2 Лютого 2018 22:06
видно Мартуся забула як її мов корову водили на відро сzяти...
Дмитро. Показати IP 27 Лютого 2021 09:31
А як їх міняти коли голів райспоживспілок тепер вже не обирають пайовиками а назначають головою облспоживспілки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus